Idea Cellular Q2 verlies bij Rs 1,107 cr; vlaggen uitdagingen

0
115

Idee is “op koers” voor de invoering van Voice over Evolutie op Lange Termijn (VoLTE) — een standaard voor snelle, draadloze communicatie — begin 2018 (Bestand)

Idea Cellular maandag boekte een verlies van Rs 1,106.80 crore voor het tweede kwartaal van het huidige fiscale, zeggende, dat het bedrijf werd getroffen door druk op de prijzen en GST inleiding in een “uitdagende” gebruiksomgeving. Het bedrijf — dat onder leiding staat voor een fusie met Vodafone India — rapporteerde een nettowinst van Rs 91.5 crore in de juli-September kwartaal van het afgelopen belastingjaar.

“De omgeving voor de Indiase mobiele operators bleef uitdagend met niet aflatende druk op de prijzen, de introductie van Goederen en Diensten Belasting op 18 procent (in vergelijking met de dienst belastingen op 15 procent) en de behoefte aan grote investeringen ter ondersteuning van de exploderende vraag naar data,” Idee zei in een verklaring.

Hoewel “seizoensgebonden vertraging van de industrie” is in sync met de trends uit het verleden, de September kwartaal impact op het bedrijf, abonnees en omzet verlies was meer uitgesproken zoals altijd, gegeven het groter aandeel van de landelijke abonnees, Idee zei. De omzet uit bedrijfsactiviteiten daalde 19.72% van de Rs 7,465.5 crore in de juli-September kwart van de huidige fiscale, van Rs 9,300.3 crore in de periode een jaar geleden. Aandelen van Idee waren de handel 2.78 procent omlaag naar de Rs 94.35 een stuk op BSE.

Het bedrijf zei dat zijn terwijl breedband-dataverbruik bijna verdubbeld, het tarief realisatie “verder zijn vrije val” tijdens de drie maanden eindigend op September. De stem realisatie tarief gedaald van 9,9 procent over het afgelopen kwartaal en mobiele data realisatie sterker gedaald door 49.2 procent. De inkomsten per gebruiker daalde met 6,6 procent naar Rs 132 tegen Rs 141 in juni kwartaal.

Idee van de opeenvolgende kwartaal stem minuten groeide met 1,7 procent tot 255 miljard minuten (tegen de daling van 1,9 procent in Q2FY17) en mobiele data-volume zagen sterke opeenvolgende groei van van 73,5 procent. Het bedrijf is “op koers” voor de invoering van Voice over Evolutie op Lange Termijn (VoLTE) — een standaard voor snelle, draadloze communicatie — begin 2018, de verklaring toegevoegd.

Idee en Vodafone India hebben onlangs ingevoerd in de actieve infrastructuur te delen regeling, om te voorkomen dat er dubbel besteedt en maken optimaal gebruik van de capex (investeringen), de verklaring toegevoegd. De Winst voor Rente, Belasting, Afschrijvingen en Amortisatie (EBITDA) voor het kwartaal daalde met bijna 20 procent naar de Rs 1,501.6 crore getroffen door lagere inkomsten en hogere operationele kosten in verband met ‘roaming en de toegang’ (zoals uitgaande minuten verhoogd) en als ook de jaarlijkse stappen.

Naast de ‘afschrijvingen en waardeverminderingen’ heffing verhoogd naar de Rs 2,114.3 crore en ‘rente en de financieringskosten van de roos te Rs 1,182.9 crore als de voortzetting van het bedrijf om agressief te investeren in de uitbreiding van haar 4G-voetafdruk, het overzicht toegevoegd. Idee van de netto schuld op 30 September 2017 was Rs 54,100 crore, waaronder een groot onderdeel van ‘uitgestelde vergoeding’ voor spectrum verworven in een veiling.

Idee zei de fusie plannen met Vodafone India is op het spoor en de definitieve verzoek tot goedkeuring van de regeling van de regeling is gedeponeerd bij de Nationale Wet van het gerecht (NCLT). De goedkeuring van de aandeelhouders en de schuldeisers voor de fusie al is genomen na een bijeenkomst georganiseerd door het Idee onder NCLT toezicht in oktober opgemerkt.

Idee en Vodafone hebben ook besloten tot verkoop van hun zelfstandige toren business in India ATC Telecom Infra voor Rs liggen de programmakosten bij 7850 crore. Idee krijgt Rs 4,000 crore (en Vodafone Rs 3,850 crore) van de toren gaan als verkoop voltooiing voorafgaat aan telco’ fusie.

“Na afloop van Idee en Vodafone India fusie, 6,300 co-locatie huur en verhuur op de gecombineerde stand-alone toren bedrijven worden samengevoegd tot één woning, in een gespreide periode van twee jaar, zonder een boete,” de Idee-instructie toegevoegd. De gevestigde telecom-operators hebben gezien opgesloten in een felle tarief oorlog te beschermen hun turf, na de vermelding van agressieve nieuwkomer Vertrouwen Jio in de markt.

De gevestigde exploitanten hebben de schuld van de concurrentie gestart door de vrije en storend aanbiedingen van Jio, voor de financiële stress in de sector. India telecom bedrijf Bharti Airtel geplaatst 76.5 procent daling in de geconsolideerde nettowinst van Rs 343 crore voor de September kwartaal.

Vorige week, Reliance Communications rapporteerde een geconsolideerde verlies van Rs 2,709 crore in het tweede kwartaal eindigend op 30 September 2017, de markering van het vierde kwartaal van verlies voor de met schulden beladen bedrijf.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App