Gemak van zaken doen: Maharashtra regering stelt voor de arbeidshervormingen

0
75

Trouwens, het heeft ook voorgesteld dat de fabrieken zou vereisen geen voorafgaande toestemming van de regering voor de sluiting als de werkgevers betalen zestig dagen van gemiddeld betalen voor elke voltooide jaar van ononderbroken diensten in de tijd van bezuinigingen.

Als onderdeel van het gemak van zaken doen, de overheid heeft voorgesteld arbeid hervormingen in de Industriële Geschillen Wet tot verlichting van de sluiting van fabrieken, zonder gedoe van bezuinigen, de arbeiders in de staat. Volgens de ambtenaren van het departement arbeid, een fabriek met meer dan 100 werknemers schrijft voor dat de overheid toestemming voor de afsluiting. Nu, het heeft voorgesteld om dat aantal te verhogen naar 300 in de Industriële Geschillen te Handelen. Het heeft ook voorgesteld om toe te voegen een nieuw hoofdstuk in de Wet voor het verhogen van enig geschil in verband met bezuinigingen of ontslag uit de dienst binnen drie jaar alleen. Op dit moment is er geen bar op het vergroten van het geschil en kan worden verhoogd op elk moment.

Trouwens, het heeft ook voorgesteld dat de fabrieken zou vereisen geen voorafgaande toestemming van de regering voor de sluiting als de werkgevers betalen zestig dagen van gemiddeld betalen voor elke voltooide jaar van ononderbroken diensten in de tijd van bezuinigingen. Op dit moment is er geen dergelijke bepaling in de Wet. Het stelt ook voor om de verhoging van de vergoeding die moet worden gegeven aan retrenched arbeiders door drie keer.

Ambtenaren zeggen dat de voorgestelde wijzigingen zijn voorgesteld op de lijnen van de Centrale Model Act gecirculeerd door de Unie van de overheid en rekening houdend met de wijzigingen aangebracht door de Rajasthan overheid. “Het amendement zou het aantrekken van meer investeringen en het genereren van meer werkgelegenheid. De bepaling van het verhogen van het geschil binnen drie jaar zijn voorgesteld als vaak wordt geconstateerd dat de geschillen gerezen 15-20 jaar later. Het wordt moeilijk om te controleren of records,” zei Rajesh Kumar, directeur secretaris van het departement arbeid.

Kumar toegevoegd dat de voorgestelde wijzigingen zou ook het verminderen van het aantal contract-arbeiders als industrie kan benoemen arbeiders permanent. Ambtenaren in het departement arbeid zei vergelijkbaar voorgestelde aanpassingen in 2015, maar werden op de rug-brander volgende verzet van de RSS-verbonden Bhartiya Mazdoor Sangh (BMS) en Shiv Sena Bhartiya Kamgar Sena (BKS).

“In juli, is een commissie ingesteld onder voorzitterschap van de Minister van de Arbeid Sambhaji Patil voor de studie van de voorgestelde wijzigingen en het indienen van een verslag. Het comité had de Sena Industrieën Minister Subhash Desai als lid. De commissie bestudeerde de voorgestelde wijzigingen en afkomstig van een rapport. Vervolgens worden deze wijzigingen zijn voorgesteld,” zei een ambtenaar.

Het voorstel over de amendementen is waarschijnlijk geplaatst voor de kast staat in deze week. Als het is goedgekeurd door het kabinet, een wetsvoorstel zou worden ingediend in de winter sessie van zowel de huizen van de wetgever voor het doorgeven. Nadat het is aangenomen door de beide huizen, het zou worden gestuurd naar de President voor zijn knipoog, omdat het een centrale wet, voegde de ambtenaar.
Volgens de ambtenaren, de wijziging kan door het toevoegen van meer fabrieken die niet vereisen dat de overheid toestemming voor de afsluiting. Met dit amendement, als het gaat door, meer dan 90 procent van de in totaal 37.000 en fabrieken zou niet nodig regering toestemming voor de afsluiting.

Echter, de vakbonden in de staat van plan om zich te verzetten tegen het verplaatsen zeggen dat de voorgestelde wijzigingen worden anti-pvda en zou alleen maar verergeren de arbeiders voorwaarden.

“De overheid is het voorstellen van deze wijzigingen voor een lange tijd. Deze wijzigingen zijn anti-arbeid. De fabriek eigenaren willen hebben zowel voordelen – onderkomen zonder overheid toestemming en de werkgelegenheid van de arbeiders op contractuele basis om hen te beroven van hun uitkeringen. Wij zijn sterk gekant tegen het,” zei Sukumar Damle, staat de voorzitter van de All India Trade Union Congress.

Suryakant Mahadik van de Sena BKS zei dat ze zou ook tegen de amendementen. “Hoewel de Sena onderdeel was van het comité dat zijn goedkeuring aan de wijzigingen, die onze suggesties werden genegeerd. Ik heb reeds gewezen op het probleem met de partijtop en de ministers en de wetgever zal binnenkort worden gevraagd om zich te verzetten tegen het,” zei Mahadik.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App