Enorme rally door extreem-rechtse activisten merken Polen dag van de onafhankelijkheid, de betogers eisen ‘Witte Europa’

0
109

Demonstranten met fakkels branden en golven poolse vlaggen tijdens de jaarlijkse maart herdenking van Polen ‘ s Nationale Dag van de Onafhankelijkheid in Warschau, zaterdag, Nov. 11, 2017. Duizenden nationalisten liepen in Warschau Polen Dag van de Onafhankelijkheid vakantie, deel te nemen aan een evenement dat werd georganiseerd door extreem-rechtse groepen. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Als Polen gevierd, de Dag van de Onafhankelijkheid op zaterdag duizenden nationalisten, extreem-rechtse activisten aangetoond veeleisende “White-Europa”. De luidsprekers in de rally geuit tegen liberalen en sprak over de verdediging van Christelijke normen en waarden.

De dag getuige van een grote demonstratie in Warschau onder de banners “White-Europa van de broederlijke volkeren”, “We Willen God”. President Andrzej Duda woonden de openingsceremonie in aanwezigheid van de Europese Unie president Donald Tusk, een voormalige poolse minister-president.

Demonstranten met fakkels branden en golven poolse vlaggen tijdens de jaarlijkse maart herdenking van Polen ‘ s Nationale Dag van de Onafhankelijkheid in Warschau, Polen, zaterdag, Nov. 11, 2017. Duizenden nationalisten liepen in Warschau Polen Dag van de Onafhankelijkheid vakantie, deel te nemen aan een evenement dat werd georganiseerd door extreem-rechtse groepen. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

De mars die experts genoemd als een van de grootste bijeenkomsten van extreem-rechtse activisten in Europa in de afgelopen jaren werd bijgewoond door de leiders van Europa, met inbegrip van Tommy Robinson van groot-Brittannië en Roberto Fiore uit Italië. De demonstranten droegen de nationale-wit-rode vlag als anderen uit vuurpijlen en rotjes, vullen de lucht met rode rook. Sommigen droegen spandoeken met de afbeelding van een falanga, een extreem-rechtse symbool dateert uit de jaren 1930.

Volgens de politie, naar schatting 60.000 mensen namen deel aan de rally, die bestond uit jonge mannen, sommigen met hun gezichten bedekt of met bierflesjes in de hand, maar voor gezinnen en oudere Polen deden ook mee.

Demonstranten met fakkels branden en golven poolse vlaggen tijdens de jaarlijkse maart herdenking van Polen ‘ s Nationale Dag van de Onafhankelijkheid in Warschau, Polen, zaterdag, Nov. 11, 2017. Duizenden nationalisten liepen in Warschau Polen Dag van de Onafhankelijkheid vakantie, deel te nemen aan een evenement dat werd georganiseerd door extreem-rechtse groepen. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Staat omroep TVP, die een afspiegeling is van de conservatieve regering de lijn, noemde het een “grote mars van de patriotten,” en in zijn uitzendingen de beschreven gebeurtenis als een die trok meestal regelmatige Polen het uiten van hun liefde voor Polen, niet-extremisten. “Het was een prachtig gezicht,” Minister van Binnenlandse zaken Mariusz Blaszczak zei. “We zijn er trots op dat zo veel Polen hebben besloten om deel te nemen in een viering verbonden aan de Dag van de Onafhankelijkheid vakantie,” zei hij.

Poolse soldaten van het Leger het bijwonen van de officiële ceremonie markering van Polen, Dag van de Onafhankelijkheid, in Warschau, Polen, zaterdag, Nov. 11, 2017. De europese Unie president Donald Tusk toegetreden tot de feesten in zijn geboorteland Polen op de Dag van de Onafhankelijkheid, die viert het volk het herwinnen van zijn soevereiniteit aan het einde van de eerste Wereldoorlog nadat de kaart is geveegd voor meer dan een eeuw. (AP Photo/Alik Keplicz)

Een kleinere counter-protest door een anti-Fascistische beweging nam ook plaats. De organisatoren hielden de twee groepen uit elkaar om geweld te voorkomen. Er was echter één incident waarbij de nationalisten geduwd en geschopt verschillende vrouwen die scandeerden anti-Fascisme slogans en had een spandoek ‘ Stop het Fascisme.” Dag van de onafhankelijkheid merken Polen het herwinnen van zijn soevereiniteit aan het einde van de eerste Wereldoorlog na verdeelde en heerste sinds het eind van de 18e eeuw door Rusland, Pruisen en het Oostenrijks-hongaarse Rijk.

Duda overzag plechtigheden bij het Graf van de Onbekende Soldaat, wandelen langs een militaire wacht voor het hijsen van de vlaggen en het kanon groet. Na het leveren van een toespraak nam hij deel in een krans leggen ceremonie, het knielen en het oversteken van zichzelf bij het monument voor alle onbekende soldaten gedood vechten voor het land. Tusk, die aanwezig was bij Duda ‘ s uitnodiging, ook betaald zijn respect bij het monument.

Aanhangers van de anti-fascistische coalitie maart markering van Polen, Dag van de Onafhankelijkheid, in Warschau, Polen, zaterdag, Nov. 11, 2017. Duizenden nationalisten liepen in een demonstratie georganiseerd door extreem-rechtse groepen in Warschau zaterdag, als Polen gevierd hun land Independence Day.(AP Photo/Alik Keplicz)

Uitspraak van party leader Jaroslaw Kaczynski opgemerkt dat Polen niet altijd volledig onafhankelijk sinds 1918, een verwijzing naar de duitse bezetting tijdens de tweede Wereldoorlog en de decennia doorgebracht onder Moskou richting tijdens de Koude Oorlog. Toch, zei hij, “De poolse staat was internationaal erkende de hele tijd en dat is een geweldige prestatie.”

– AP-ingangen

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd