De Rs 220-crore bank fraude: IPL team eigenaar onder slachtoffers

0
84

Volgens bronnen, de ED heeft gevonden dat Vimal Barot, senior V-P van de Artiesten van de Groep, naar verluidt kreeg zeven bedrijven om te investeren in vaste deposito ‘ s met een Mumbai tak van Dena Bank.

De Handhaving Directoraat (ED) wil onderzoeken hoe de chief financial officers of accountants van Rendez-vous Sports World Pvt Ltd, eigenaar van Kochi Stieren die speelde in de 2011 IPL, een beursgenoteerde onderneming PG Folies Ltd, Essel Shyam Technologieën P Ltd en een paar andere bedrijven onder de Wet ter Voorkoming van Witwaspraktijken (PMLA) in verband met een vermeende Rs 220-crore fraude gepleegd door een top ambtenaar van Mumbai-gebaseerd Groep Artiesten bij Dena Bank.

Volgens bronnen bekend met de zaak, het agentschap heeft vastgesteld dat Vimal Barot, senior vice-president van de Artiesten van de Groep, die momenteel in de gevangenis, naar verluidt kreeg zeven bedrijven om te investeren in vaste deposito ‘ s met een Mumbai tak van Dena Bank.

Er wordt beweerd dat Barot in medeweten van de bank manager, later opende een rekening-courant (lening) rekening in de namen van deze vaste deposito houders, geleend geld tegen de deposito ‘ s en overgeheveld uit de Rs 220 crore van de bank. De fraude werd ontdekt toen de vaste deposito houders contact opgenomen met de bank de met de storting van certificaten die bleek nep. De zaak werd overgedragen aan de CBI, die ingediend zijn chargesheet in 2015. De ED, tegelijkertijd begon haar onderzoek naar de zaak onder de strenge PMLA.

Bronnen zeiden het agentschap heeft gevolgd de “opbrengsten van misdrijven” en vond dat Barot naar verluidt droeg de oneerlijk verkregen geld in de rekeningen van meer dan een half dozijn organisaties, met inbegrip van Rendez-vous, PG Folies en Essel Shyam Technologieën. In bepaalde gevallen, Barot naar verluidt geopend bankrekeningen in de naam van sommige van deze organisaties zonder hun kennis, met behulp van vervalste documenten, aldus bronnen.

Het ED, de bronnen gezegd, vond dat Barot investeerde meer dan Rs 6 crore in Kochi Stieren in 2015. Afgezien van dit, hij heeft overgedragen Rs 9 crore en Rs 7 crore in de rekeningen van PG Folies en Tulsidas Gopalji Vertrouwen, respectievelijk. “De sonde agentschap wil onderzoeken hoe de Cfo’ s van deze organisaties om bewijsmateriaal te verzamelen en identificeren van de eigenschappen gekocht via de opbrengsten van misdaad,” zei bronnen. “De sonde heeft gevonden dat de deposito’ s in andere publieke sector banken werden omgeleid door de Barot op dezelfde manier,” zei bronnen.

Dena Bank niet reageren op e-mails en telefoontjes door De Indian Express op zoek naar commentaar op de vermeende fraude.

Een woordvoerder van Rendez-vous sportwereld gezegd in een reactie per e-mail naar De Indian Express dat het bedrijf tekende een officiële overeenkomst met de UVI Film Productie Pvt Ltd, gecontroleerd door Barot de vrouw, voor de ‘equity’ – investering. Vervolgens is het de sport bedrijf is ook opgenomen het bestuur van de UVI Film op de raad van bestuur, de woordvoerder gezegd.

“(…) een bedrag van Rs 6.1 crore is ontvangen door RTGS in het bedrijf op de bankrekening van Dena Bank. Want het was via het RTGS-modus, het maakte het onmogelijk om te begrijpen dat ze had bedrogen het bedrijf”, aldus de woordvoerder.

De woordvoerder zei dat een keer Rendezvous Sport kwam te weten over de vermeende fraude, een klacht ingediend bij de politie, de annulering van het contract, verwijderd van de UVI Film ambtenaren van de raad van bestuur en het bedrag terugbetaald te Barot door RTGS.

“We hebben uitgelegd over de gebeurtenissen/gevolgen gebeurd met ons. Wij willen graag nog meer onze angst dat de manier waarop we zijn bedrogen door een groep mensen. Deze diep beïnvloed onze kansen als wij niet in staat geweest om geld in te zamelen evenals bankgarantie vereist door het bedrijf”, aldus de woordvoerder.

Kochi Stieren speelde één seizoen van de IPL in 2011 voordat hij wordt ontslagen bij de T20 competitie door de BCCI voor de vermeende schending van de voorwaarden. Ze zijn op zoek opnieuw-voer het toernooi na een arbitrage ging in hun voordeel.

Wanneer ze in contact, PG Folies zei dat het een “slachtoffer van fraude zou zijn gepleegd door Barot. Het bedrijf zei dat het diende een FIR met de Economische Delicten Vleugel (EOW) in juli 2014, als het verloren “zuurverdiende” geld in de vermeende fraude. Het bedrijf zei Barot alongwith bepaalde bank ambtenaren hebben gegeven het nep storten ontvangsten tegen hun echte vaste deposito ‘s en afgeleid van hun deposito’ s.

“Na onderzoek door de EOW, kwamen we te weten dat Barot heeft geopend rekening-courant rekeningen in de Dhanlaxmi Bank Ltd en Indische Bank tegen onderpand van onze originele FDRs (vaste deposito-opbrengsten) door het creëren van nep en valse documenten, instrumenten, brieven, brief hoofd en de afdichtingen van de PG Groep bedrijven en Vertrouwen… Het geld van de rekening-courant rekeningen werden overgebracht naar diverse accounts van Artiesten groep bedrijven, personen en Bedrijven onderhouden door Vimal Barot,” aldus het bedrijf in een verklaring per e-mail.

Essel Shyam Technologieën en Tulsidas Gopalji Vertrouwen niet reageren op per e-mail vragenlijsten van De Indian Express.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App