Chitrakoot resultaten van de verkiezing 2017: Congres behoudt zetel, zegt kiezers willen veranderen

0
112

Bhopal : Madhya Pradesh Congres partij de werknemers vieren het feest van de overwinning in Chitrakoot verkiezingen op partij hoofdkantoor in Bhopal op zondag. APK Foto

Het Congres op zondag behield de Chitrakoot assemblage van de achterban, met de partij kandidaat te winnen door de meer dan 14.000 stemmen in de bye-verkiezing.

Het congres kandidaat Nilanshid Chaturvedi opgericht, een bedrijf, een vroege voorsprong op zijn naaste concurrent, de BJP ‘s Shankar Dayal Tripathi bij het tellen begon vandaag’ s ochtends. Nilanshu Chaturvedi kreeg 68,810 stemmen terwijl Shankar Dayal Tripathi kreeg 52,677 stemmen in de cruciale bye-verkiezing.

De bypoll, die was noodzakelijk geworden na de dood van het Congres MLA Prem Singh, zag rond de 65 procent stemmen op 9 November. In de afgelopen 20 jaar het Congres had alleen verloren de zitting slechts één keer in 2008, toen de BJP ‘ s Surendra Singh Gaharwar verslagen Singh door een smalle marge van 722.

Lees | Chitrakoot bypoll: BJP nederlaag laat mensen boos zijn, zegt Akhilesh Yadav. Klik hier

De regerende partij probeerde troost te vinden in het feit dat Chitrakoot is een traditioneel bolwerk van het Congres. Echter, BJP-leiders en chief minister Shivraj Singh Chouhan zich uitgebreid in de bye-verkiezing.

Eerder, voordat de resultaten werden verklaard, BJP MP van Khandwa, Nand Kumar, zei tegen persbureau ANI: “De telling tot nu toe blijkt dat de zitting zal gaan aan het Congres, maar wat gebeurt er hier niet aan te duiden de stemming van de staat.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd