BJP verschuivingen versnellingen in Tamil Nadu te blokkeren Congres winsten

0
86

PM Narendra Modi onlangs bezocht DMK voorzitter M Karunanidhi in Chennai. (PTI foto)

Van een achter-de-schermen-speler in de fusie van de twee strijdende facties van de AIADMK, te verzenden vriendelijke toenadering tot haar aartsrivaal DMK, de BJP lijkt te hebben duidelijk meer politieke benadering in Tamil Nadu. Met de partij het bekijken van de zuid te compenseren voor de verliezen die in de algemene aantekening in de volgende Lok Sabha, de verkiezingen, de partij centraal punt in de regio zou worden “blok het Congres van het maken van een winst” in 2019, partij bronnen gezegd.
Premier Narendra Modi ‘ s recente “courtesy” bezoek aan DMK patriarch M Karunanidhi en het invallen op de eigenschappen van de AIADMK leiders hebben een politieke betekenis.

Tot en met September, de BJP behouden had, dat er een sterke en verenigde AIADMK zou goed zijn voor de BJP in het Centrum. Om een Idee Exchange programma in De Indian Express in de eerste week van augustus, BJP algemeen secretaris P Muralidhar Rao had gezegd dat de BJP liever de AIADMK als de DMK is een bondgenoot van het Congres.

Echter, partij bronnen zei dat de BJP is de aandacht nu verschoven om ervoor te zorgen dat het Congres niet voor elke ruimte in het zuiden en dat de winnende partij blijft bij hen. “In Tamil Nadu, de politieke situatie is veranderd en de AIADMK heeft verwend haar eigen vooruitzichten. De BJP niet wil zijn tegenstanders om te groeien door te profiteren van het. In Tamil Nadu, het Congres niet in te gaan op zijn eigen, maar de DMK kan versterken. Waarom zou de BJP toestaan dat,” vroeg een partij leider.

De BJP de vrees dat de factie vechten in de AIADMK kon blijven of verergeren in de komende dagen als de strijd voor de partij symbool van de twee bladeren op voor de Verkiezingen van de Commissie. Ook de BJP ‘ s inspanning om een woo superstar Rajinikanth te zijn plooi heeft een doodssmak. Partij bronnen zeiden Rajinikanth heeft gegeven een bevestigend antwoord op de BJP ‘ s toenadering.

Toegeven dat de partij “speelde een belangrijke rol in het bijeenbrengen van de AIADMK facties — geleid door voormalig CM O Paneerselvam en de andere door de huidige CM E Palaniswami — BJP bronnen zei dat de “inspanningen hebben niet gezien dat de gewenste resultaten”.

Erop te wijzen dat de BJP heeft niet veel gewonnen uit de recente ontwikkelingen, de leider zei: “Waarom zou de BJP een boef of verliezer in Tamil Nadu, die heeft 39 zetels, vooral als we met opties te verkennen?”

Dit was een duidelijke verschuiving van de partij eerder staan. Een partij leider voegde eraan toe: “We hebben niet in te gaan met een vermoeden van DMK is een natuurlijke partner van het Congres. Dat is het niet. DMK is een partner van de BJP en beide partijen hadden een gezonde samenwerking.”

Met het Congres nog steeds goede hoop in het zuiden is het een kracht om rekening te worden gehouden met in Kerala, Karnataka en met de rechtse coalitie partnerschap in andere lidstaten — de BJP ‘ s focus te houden op de rivaliserende partij afstand van de macht. Dit zou alleen mogelijk zijn als de BJP woos de regionale spelers, wees op de bron. De verandering in de houding lijkt te zijn voortgekomen uit de partij de conclusie dat de BJP, misschien niet in een positie om te winnen zo veel zetels als verwacht van de Coromandel staten.

Volgens de strategieën aan het begin van het jaar, de partij zou moeten krijgen ten minste 115 zitplaatsen van de zuidelijke en de oostelijke staten, waar de BJP is niet in staat geweest om veel vooruitgang geboekt. Echter, de feedback van deze staten heeft niet aan de verwachtingen, de leiders toegelaten.

BJP-leiders zijn optimistisch dat het zou niet moeilijk om de DMK in de NDA vouw voor de vorming van de volgende regering in het Centrum. Maar de leiders hebben ook afgesproken dat de recente toenadering tot de DMK kan het verzenden van een signaal naar de AIADMK ook.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App