Verdens høyeste jernbane brua på Chenab elva kan stå skjelv, eksplosjoner: Tjenestemenn

0
109

Den totale lengden på broen er 1,315 meter, etter å ha 17 spenn, hvorav de viktigste stål arch del over Chenab elven er på 476 meter i lengden og høyden er 359 meter over elven. (Representativt Bilde/ youtube)

En under bygging railway bridge over Chenab river i Jammu og Kashmir er Reasi distriktet, faktureres for å være verdens høyeste, tåler jordskjelv som måler opp til åtte på Richter skala, og med høy intensitet blasts, jernbane tjenestemenn har sagt.

Arch bridge, som er en del av en ambisiøs jernbane prosjekt koble Kashmir til resten av landet, vil ha en “sikkerhets-oppsett” mot mulig terror trusler og skjelv, tjenestemenn sa. Arbeidet på Rs 1,250-crore broen, som vil være 359 meter over Chenab elven og står 30 meter høyere enn den berømte Eiffeltårnet i Paris, og vil bli fullført i Mai, 2019.

Som Jammu og Kashmir er møtt med terror virksomhet og er utsatt for jordskjelv, M K Gupta, Medlem (Engineering) av Jernbanen Styret, sa at jernbanen “vil sette på plass en sikkerhet oppsett mot en slik trussel i samråd med forsvaret”. “Broen har blitt utformet på en slik måte at det vil tåle et jordskjelv som måler åtte på Richter skala. Det vil være noen skade på broen,” sa Gupta, som begynte arbeidet med å sette de viktigste arch den 5. November.

Han sa at en detaljert, site-specific seismiske analyser har vært utført av eksperter fra Indian Institute of Technology (IIT), Roorkee, og Indian Institute of Science (Warangal), Bangalore. “Broen har også blitt designet med anti-terror har i samråd med Forsvarsdepartementet Forskning og Utvikling Organisasjon (DRDO),” en senior ingeniør som arbeidet på prosjektet sa, uten å forklare nærmere.

Broen, som er en del av Udhampur-Reasi-Anantnag-Srinagar-Baramulla jernbane prosjekt, kan tåle en eksplosjon av 30kg av eksplosiver, ingeniør sa. Den totale lengden på broen er 1,315 meter, etter å ha 17 spenn, hvorav de viktigste stål arch del over Chenab elven er på 476 meter i lengden og høyden er 359 meter over elven.

“Det er visse unike og enestående funksjoner i under bygging bridge. Det er for første gang i India som en betong-fylt stål arch blir brukt som den viktigste arch,” sa han. Han sa at han arbeidet på viaduct del av broen i Srinagar slutten var det nærmer seg ferdigstillelse.

Prosjektet arbeidet blir utført av AFCONS byggefirma gjennom Konkan Jernbane. Den Udhampur-Srinagar-Baramulla Rail Link (USBRL) Prosjektet skal være ferdig innen Mars, 2021, sa han.

Tjenestemenn med ansvar for prosjektet på bakken sa at mer enn ca 1300 ansatte og 300 ingeniører har jobbet døgnet rundt for å fullføre broen i tid. Over 70 prosent av arbeidet er fullført, blir de lagt til. Byggearbeidene startet i 2004, men arbeidet ble raskt stoppet i 2008-09 i lys av sikkerheten på jernbane passasjerer på grunn av hyppige høy hastighet vind i området.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App