Trein diefstallen: Reizen Ticket Examinatoren onder de 28-rail personeel dit jaar gehouden

0
76

De 21 gevallen zag arrestaties van twee TTEs, 15 coach aanwezigen, vijf medewerkers die betrokken zijn bij het beheer van linnen, drie bijkeuken obers, en de drie betrokken bij on-board huishouden. (Representational Afbeelding)

Hoe kan de Spoorwegen passagiers te beschermen tegen diefstal gepleegd door haar personeel? Dit is een vraag die lastig ambtenaren van de Indiase Spoorwegen als een interne analyse is gebleken dat 28 in-house personeel, waaronder Reis-Ticket Examinatoren (TTEs), werden betrokken in 21 gevallen van diefstal in het verplaatsen van treinen sinds januari van dit jaar.

Het ministerie van Veiligheid oprichting heeft vastgesteld dat mensen gearresteerd voor diefstal opgenomen van zowel de eigen medewerkers als die van de aannemers die werden uitbesteed door verschillende spoorweg afdelingen.

“De cijfers zijn over de gemelde incidenten overwegende dat er voldoende reden om te geloven dat sommige van de incidenten van diefstal… niet gemeld door passagiers waar de betrokkenheid wordt oogluikend toegelaten aan boord van het personeel met criminelen kan niet volledig worden uitgesloten”, aldus een notitie van de Directeur-Generaal van de Spoorweg Protection Force Dharmendra Kumar.

De 21 gevallen zag arrestaties van twee TTEs, 15 coach aanwezigen, vijf medewerkers die betrokken zijn bij het beheer van linnen, drie bijkeuken obers, en de drie betrokken bij on-board huishouden.

Passagierstreinen hebben medewerkers die behoren tot aannemers beheerd door verschillende afdelingen. De catering aannemer, bijvoorbeeld, zet haar medewerkers voor voedsel, terwijl de Schoonmaak directoraat telt teams voor schoonmaak en beddengoed management.

Het ministerie wil nu uitbesteed personeel te worden gecontroleerd door middel van hun Aadhaar nummers, bankgegevens en andere documenten.

De Beveiliging inrichting heeft voorgesteld dat terwijl het personeel van de afdeling betrokken zijn bij dergelijke activiteiten moeten omgaan met strikte disciplinaire maatregelen, diensten die op de rollen van aannemers moet onmiddellijk worden beëindigd.

“Maatregelen op te lossen verantwoordelijkheid en zorg uitbesteed aannemers aansprakelijk… ernstig kan worden gedacht,” zegt Kumar ‘ s opmerking. De meeste van de gevallen van diefstal werden van mobiele telefoons, vrouwen handtassen en heren portemonnees, naast een aantal gevallen van gouden sieraden, laptops en geld.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App