Texas stad heeft eerst dienst sinds kerk aanval, een grote menigte zich

0
100

Regen verzamelt op een foto links op een geïmproviseerde gedenkteken voor de slachtoffers van de schietpartij in Sutherland Springs Doper Kerk, zondag, Nov. 12, 2017, in Sutherland Springs, Texas. (AP Photo/Bestand)

Honderden mensen verzamelden zich in de kleine stad van Sutherland Springs voor de eerste zondag sinds een schutter bestormden de First Baptist Kerk en doodde meer dan twee dozijn mensen in de slechtste massa fotograferen in de geschiedenis van Texas. Pastoor Frank Pomeroy leidde een emotionele toespraak is dat wel op rouwenden om te aanbidden in het gezicht van het kwaad.

“Dan kies duisternis als die jonge man deed die dag, we kiezen voor het leven,” zei Pomeroy, waarvan de 14-jarige dochter was een van de mensen gedood in de Nov. 5 rampage. Zijn stem gekraakt als hij sprak over het verlies van zijn kind. “Ik weet dat iedereen die gaven hun leven op die dag,” zei hij, pauzeren bij het verzamelen van zichzelf. “Van wie waar mijn beste vrienden en mijn dochter.” Hij pauzeerde te vegen zijn ogen. “Ik garandeer dat ze met Jezus aan het dansen vandaag.” De menigte stond, sloegen en staken hun handen naar de hemel als Pomeroy sprak.

Het oorspronkelijke plan was, om de dienst aan de gemeenschap centrum naast de First Baptist Church. Maar het kan alleen geschikt voor een paar dozijn mensen, en als organisatoren gerealiseerd honderden gepland bij te wonen, de service was verplaatst naar een enorme witte tent opgetrokken in een baseball-veld.

Zo veel mensen bleek dat de tent aan de zijkant kleppen moesten worden geopend, zodat de mensen die niet kon krijgen een stoel kon zien en horen wat er gaande was binnen. Mark Collins, een van de vorige pastor van de First Baptist, zei het was de grootste bijeenkomst in de kerk van de 100-jarige geschiedenis.

De voorste drie rijen waren gereserveerd voor de overlevenden van de aanval en de families van de doden. Twintig-zes stoelen waren leeg in ere van degenen die werden gedood. De autoriteiten zetten de officiële dodental op 26 omdat een van de 25 mensen gedood zwanger was. Kerk ambtenaren hebben gezegd dat het gebouw zal worden gesloopt.

De schutter, Devin Patrick Kelley, overleden, met een schijnbare zelf-toegebracht geweerschot wond nadat hij werd neergeschoten en achtervolgd door twee mannen die hoorde de geweerschoten in de kerk. Onderzoekers hebben gezegd dat de aanval bleek voort te komen uit een huiselijk geschil dat Kelley en zijn moeder-in-law, die soms woonden de diensten bij de kerk, maar was er niet de dag van de schietpartij. Kelley had een geschiedenis van huiselijk geweld: Hij kreeg een slechte gedrag ontlading van de luchtmacht na pleiten schuldig aan het mishandelen van zijn eerste vrouw en stiefzoon.

Voor de zondagse kerkdienst, mensen uit andere kerken afgezet handgemaakte gebed doeken en kleine houten kruisen, onder andere geschenken. Geestelijke gezondheid organisaties mits weefsels en bracht therapie honden aan de dienst. Republikeinse Sen. John Cornyn sprak tijdens de dienst, zeggende leven werden gestolen als de duisternis overviel een man ‘ s hart. “De pijn van het verliezen van 26 leden, is overweldigend”, Cronyn zei. “Veel levens zijn voor altijd veranderd. … Ik kan me niet voorstellen wat je aan het worstelen geweest.”

Op zaterdag, op ongeveer 100 mensen verzamelden zich buiten de gemeenschap center te herdenken Veteranen Dag en eer het fotograferen van slachtoffers, bijna de helft van hen had luchtmacht banden. “Misschien is dit de start van het genezingsproces, dat zal Sutherland Springs en Wilson County om deze vreselijke tragedie achter ons en kijken naar de toekomst,” county Rechter Richard Jackson, zijn stem breekt, vertelde de zaterdag menigte, die opgenomen hulpverleners en wetshandhavers.

Jackson, de county ‘s top beheerder, bedankte de eerste hulpverleners en anderen die met spoed naar de Eerste Baptisten Kerk in de nasleep van afgelopen zondag’ s schieten, die ook gewond ongeveer 20 mensen. Wat ze zag er zal beïnvloeden ze de rest van hun leven, Jackson zei.

Sutherland Springs is ongeveer 30 mijl (48 km ten zuidoosten van San Antonio en niet ver van verschillende militaire posten, met inbegrip van Lackland Air Force Base. De Air Force ‘ s chef-staf, Gen. David Goldfein, zei 12 van die gedood werden leden van de luchtmacht of had banden met de familie.

Op zaterdag, twee zilveren lijkwagens droegen de lichamen nog een paar, Therese en Richard Rodriguez, een kleine begraafplaats aan de rand van Sutherland Veren na een begrafenis. Een gestage stroom van mensen bezochten ook een geïmproviseerde gedenkteken van kruisen versierd met bloemen, foto ‘ s, rode hartjes en witte, paarse en roze ballonnen. Onder hen was Jackie Lee, die reisde van San Antonio met meerdere vrienden. “Het was op mijn hart sinds het is gebeurd,” zei ze. “Ik moest komen om de gemeenschap te ondersteunen, te laten zien dat deze mensen een beetje te ondersteunen.”

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App