Spania redder 250 migranter å krysse Middelhavet til Europa

0
95

Siden januar, nesten 15,600 migranter har gjort det til Spania ved havet, med 156 dø i løpet av krysse Middelhavet. File Bilde

Spanske myndigheter på søndag sa at de reddet over 250 migranter, inkludert barn, som ble krysset Middelhavet til Europa.

“Vi er lagret 251 personer fra fem improviserte skip, alle i Alboran Havet,” Spania ‘ s maritime safety myndigheter sa på Twitter. Antall innvandrere som ankommer med båt på spansk kysten har steget over det siste året, med figur nesten tredobling til 15,585 i 2017 av November 8, i henhold til den Internasjonale Organisasjonen for Migrasjon (IOM).

Mange Afrikanere foretak lang rute til Europa velger å unngå krysset fare-ridd Libya for å få til Italia langs den såkalte sentrale Middelhavet rute, og valgte i stedet å få det via Marokko og Spania.

Men Spania er fortsatt godt bak Italia, som har spilt noen 114,400 ankomster av havet siden siden starten av året. Siden januar, nesten 15,600 migranter har gjort det til Spania ved havet, med 156 dø under overfarten, i henhold til IOM.

Byrået anslår at noen 155,850 migranter har gjort det farlig å krysse Europa dette året og annet 2,961 døde eller gikk glipp av mens du prøver.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App