RBI beslist om niet te vervolgen Islamitische bankieren in India

0
84

Het probleem van de invoering van het Islamitisch bankieren in India werd onderzocht door de RBI en de regering van India. Bestand Foto

In een grote beweging, de Reserve Bank of India (RBI) heeft besloten niet over te gaan tot een voorstel voor de invoering van het Islamitisch bankieren in het land. Voor het beantwoorden van een RTI-query, wordt in de centrale bank zei dat de beslissing is genomen na het overwegen van “de bredere en gelijke kansen” beschikbaar zijn om alle burgers toegang tot bancaire en financiële diensten.

De islamitische of de Sharia bankieren is een financieel systeem dat gebaseerd is op de principes van het niet laden van belang. Het probleem van de invoering van het Islamitisch bankieren in India werd onderzocht door de RBI en de regering van India, zei hij. “Rekening houdend met de bredere en gelijke kansen voor alle burgers om toegang te krijgen tot het bankwezen en de financiële diensten, is besloten niet verder te zetten het voorstel verder,” de centrale bank zei.

Premier Narendra Modi had op 28 augustus 2014 gelanceerd Jan Dhan Yojana, een nationale missie te brengen over uitgebreide financiële inclusie van alle huishoudens in het land. In 2008, een comité voor de hervorming van de Financiële Sector, onder leiding van oud-RBI gouverneur Raghuram Rajan, hadden de nadruk gelegd op de noodzaak voor een nadere blik op de kwestie van belang-gratis bankieren in het land. “Bepaalde godsdiensten verbieden het gebruik van afgeleide financiële instrumenten die rente betalen. De niet-beschikbaarheid van belang-gratis bancaire producten resulteert in een aantal Indianen, waaronder die in de economisch achtergestelde lagen van de samenleving, niet in staat om toegang te krijgen tot bancaire producten en diensten om redenen van geloof,” het comité had gezegd.

Later, op de instructie van het Centrum, een inter-departementale group (IDG) onderzocht de juridische, technische en regelgeving voor de invoering van een renteloze bank in India en heeft met het indienen van de aangifte bij de overheid. De RBI had in februari vorig jaar stuurde een kopie van de IDG rapport aan het ministerie van financiën en aanbevolen een “Islamitische venster” in de conventionele banken voor een geleidelijke invoering van de Sharia-compliant banking.

“In ons oordeel, gezien de complexiteit van de Islamitische financiën en diverse regelgevende en toezichthoudende uitdagingen die betrokken zijn in de materie en ook vanwege het feit dat de Indiase banken hebben geen ervaring op dit gebied, Islamic banking kan worden geïntroduceerd in India, in een geleidelijke manier. In eerste instantie, een paar eenvoudige producten die vergelijkbaar zijn met conventionele bancaire producten kunnen worden beschouwd voor de inleiding door Islamitische venster van de conventionele banken nodig na kennisgeving door de regering,” het had gezegd in een brief aan het ministerie.

De brief verder te lezen: “Het is ook onze verstande dat interest-free banking, financiële inclusie vereist een juiste proces van het product worden gecertificeerd als Sharia klacht zal worden vereist, zowel aan de actief-en passiefzijde en de middelen ontvangen uit hoofde van de rente vrije bank kan niet worden vermengd met andere fondsen en daarom is deze bank zal moeten worden uitgevoerd in een apart venster.”

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App