Pervez Musharrafs grand alliance av 23 parter som faller isär på andra dagen

0
92

På fredag, tidigare Pakistans president Pervez Musharraf sade att han skulle återvända till landet snart. Arkiv Bild

I ett bakslag för Pakistans förre diktatorn Pervez Musharraf, som flera partier har distanserat sig från sin Awami Ittehad alliansen bara en dag efter att han tillkännagivit bildandet av en “stor koalition” av den 23 outfits.

Två viktiga partner i alliansen – Pakistan Awami Tehrik och Majlis Wahdat-e-Muslimeen (MWM) – nekas att vara en del av den koalition som leddes av Musharraf, Nyheter rapporterade. Hantera media personer genom videokonferenser från Dubai på fredag, den 74-årige tidigare president hade sagt att alla partier som företräder de Muhajir gemenskapen bör vara förenade. Musharraf, som själv en Muhajir, hade lämnat Pakistan till Dubai i Mars förra året efter inrikesministeriet utfärdat en anmälan att ta bort hans namn från utgången control list.

Afghanistankriget är Urdu-talande människor som utvandrade från Indien under partition.Grand alliance blev utsedd till Pakistan Awami Ittehad leds av Musharraf, medan Iqbal Dar har utsetts till generalsekreterare. “Inte heller det är någon som har hört oss över en allians eller någon av våra ledare deltog i någon politisk eller valförbund,” tidningen citerade den MWM källor som säger.

Sunni Ittehad råd chefen Sahibzada Hamid Raza klargjorde också att hans parti är förbundet med Awami Ittehad var inte menat för valet. Han sa val politik skulle göras från plattformen av en stor allians av Ahl-e-Sunnat parter dvs ‘Nizam-e-Mustafa Muttahida Mahaz’.

Musharraf tackade alliansen för att utse honom som ordförande och meddelade att han skulle återvända till landet snart, och tillade att han inte vill ha någon säkerhet eftersom landet är situationen var bättre nu. Ex-chef för armén står inför en massa rättsfall efter att de återvänder från fem år av exil i Dubai för att bestrida de allmänna valen under 2013 att han förlorade. Musharraf, som kom till makten i en oblodig kupp 1999, hävdade att han var redo att möta alla avgifter som domstolarna inte under “Nawaz Sharif kontroll längre”.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App