Pakistan verboden automatische wapens

0
587

Een ambtenaar zei dat de stap is genomen als onderdeel van de inspanningen om zich te ontdoen van het land van de dreiging van de gevaarlijke wapens die uiteindelijk in de handen van criminelen en terroristen. (AP Photo/Bestand)

Pakistan heeft opgeschort vergunningen voor alle automatische wapens als onderdeel van een toezegging van Minister-president Shahid Khaqan Abbasi te verbieden dodelijke vuurwapens in het land.

Abbasi in zijn inaugurele toespraak in het Parlement na zijn aantreden in augustus had beloofd dat hij zou verbieden van alle dodelijke wapens. Een ambtenaar van het ministerie van binnenlandse zaken zei dat de bediening via een melding op 7 November heeft geschorst alle automatische wapens. Het is ook gevraagd eigenaren van automatische wapens te wisselen de huidige wapens met een semi-automatisch of overgave ze voor Rs 50,000.

“We hebben de eigenaren van automatische wapens de deadline van 15 januari 2018 over te geven de wapens,” zei de ambtenaar. Een andere functionaris zei dat de stap is genomen als onderdeel van de inspanningen om zich te ontdoen van het land van de dreiging van de gevaarlijke wapens die uiteindelijk in de handen van criminelen en terroristen.

Voor al het laatste Pakistan Nieuws, download Indian Express App