Pakistan: 300 activisten van het TLP gearresteerd voor anti-Ahmadi protesten

0
81

De actievoerders protesteerden tegen de federale en provinciale wet-ministers van Zahid Hamid en Rana Sanaullah voor hun zogenaamde “zachte hoek” in de richting van de minderheid Ahmadi-gemeenschap. (Representatieve)

Pakistaanse politie op zondag arresteerde meer dan 300 activisten van de Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) partij in de provincie Punjab voor het creëren van onrust. De TLP is een onlangs opgerichte politieke partij van de Barelvi sekte.

Schermutselingen uitgebroken tussen de activisten en politie sinds zaterdag. Meer dan een dozijn TLP-activisten en vijf politieagenten gewond geraakt tijdens de gevechten als demonstranten bekogeld met stenen naar de politie die vuurde traangas. De actievoerders protesteerden tegen de federale en provinciale wet-ministers van Zahid Hamid en Rana Sanaullah voor hun zogenaamde “zachte hoek” in de richting van de minderheid Ahmadi-gemeenschap. Zij eisten de ministers aftreden. De Ahmadis zijn enkele van de meest vervolgde minderheden.

TLP-activisten ook geblokkeerd, de belangrijkste verbindingsweg tussen Rawalpindi met Islamabad voor de laatste paar dagen. De PML-N regering echter afgezien van het gebruik van geweld te verspreiden en hen van daar. In andere steden als Lahore, Faisalabad, Gujranwala, Sheikhupura, Sahiwal en Bahawalpur, is de politie gestart met een optreden op hun sit-ins en gearresteerde demonstranten voor het blokkeren van wegen.

“We hebben gearresteerd meer dan 300 TLP werknemers uit verschillende steden van de Punjab voor het maken van de wet en om de situatie in de provincie,” Punjab woordvoerder van de Politie Niyab Haider zei. Hij zei dat de activisten hebben al geboekt voor het blokkeren van wegen, beschadiging van openbaar eigendom en het verwonden van agenten tijdens protesten, toe te voegen dat TLP werknemers niet worden toegestaan om de onrust in de provincie in de naam van religie.

Voor al het laatste Pakistan Nieuws, download Indian Express App