ONS voert drie drone stakingen tegen de extremisten in Somalië

0
85

Al-Shabab troep (Foto Bestand)

De AMERIKAANSE troepen zeggen dat ze uitgevoerd hebben drie drone stakingen binnen 24 uur in Somalië, de intensivering van hun campagne tegen de Islamitische extremistische rebellen van al-Shabab en de Islamitische Staat van de groep.

De stakingen door onbemande drones gedood diverse extremistische strijders, een woordvoerster van het AMERIKAANSE militaire commando in Afrika vertelde De Associated Press zondag. Met deze drie aanvallen, de VS heeft nu uitgevoerd 26 aanslagen in Somalië tegen extremistische doelen in 2017, zei ze. De laatste ONS stakingen werden uitgevoerd in coördinatie met de somalische regering, zei ze.

De eerste aanval gebeurde zaterdag om ongeveer 4:30 uur lokale Somalië en gedood, een vechter voor de extremisten groep al-Shabab, zei een AMERIKAANSE Africa command-en verliesrekening. De staking vond plaats in de buurt van Gaduud, ongeveer 250 km ten zuidwesten van de hoofdstad Mogadishu, gezegd. De AMERIKAANSE staking kwam nadat al-Shabaab viel een konvooi van ONS en Somalische troepen, gezegd.

“Wij beoordelen geen burgers waren overal in de buurt van de site,” aldus de woordvoerster. “We nemen alle maatregelen die tijdens de gerichte proces zorgvuldig te zorgen dat de civiele slachtoffers en collaterale schade worden voorkomen en dat wij voldoen aan de beginselen van de Wet van Gewapend Conflict.”

De tweede staking vond plaats op zondag om ongeveer 3 uur ‘ s morgens tegen al-Shabaab, in de Lower Shabelle regio ongeveer 40 mijl ten westen van de hoofdstad Mogadishu.

Al-Shabab, de dodelijkste Islamitische extremistische groep in Afrika, is de schuld van de enorme vrachtwagen bomaanslag in Mogadishu laatste maand die doodde meer dan 350 mensen. Het was Somalië de ergste ooit aanval en één van ‘ s werelds dodelijkste in jaren. Al-Shabab heeft toegezegd trouw aan al-Qaeda “en is gewijd aan het verstrekken van veilige haven te zijn voor terroristische aanslagen over de hele wereld,” aldus de woordvoerster, toe te voegen dat al-Shabab “heeft publiekelijk gecommitteerd aan het plannen en uitvoeren van aanslagen tegen de VS en onze partners in de regio.”

De derde staking was gericht tegen de Islamitische Staat de groep in Somalië, in het noorden van Puntland gebied, zei ze. Het gebeurde op ongeveer 9 uur zondag. Dit is de tweede AMERIKAANSE aanval op de groep IS in Somalië. De eerste werd eerder deze maand. De groep IS ontstaan in Somalië de afgelopen twee jaar en veel van zijn strijders hebben defected van al-Shabab. “De AMERIKAANSE troepen zullen gebruik blijven maken van alle erkende en passende maatregelen ter bescherming van de Amerikanen en uitschakelen van terroristische dreigingen,” aldus de woordvoerster. De AMERIKAANSE troepen zijn bezig met de somalische veiligheidstroepen en de 22.000-sterke Afrikaanse Unie kracht van soldaten uit de buurlanden en ze zijn “gericht op terroristen, hun trainingskampen en veilige havens in Somalië, de regio en over de hele wereld,” zei ze.

De Troef van bestuur eerder dit jaar goedgekeurd uitgebreide militaire operaties tegen de extremisten in deze Hoorn van Afrika natie. De somalische president heeft beloofd een “staat van oorlog” tegen de extremisten, maar groeit de zorg over dat als de Afrikaanse Unie force verlaat Somalië, het nationale leger niet in staat zal zijn het hoofd te bieden. De AU deze week kondigde het begin van de terugtrekking uit de lange chaotische en nog steeds zwaar gebroken natie, zeggende: het zal snijden 1.000 soldaten tegen het einde van het jaar. De AU uittrekbare is ingesteld om te worden voltooid tegen het einde van 2020.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App