ONS beleid ten aanzien van India en Azië moeten strategische samenhang

0
89

De AMERIKAANSE President Donald Trump is aan zijn eerste officiële reis naar Azië.

President Donald J. Trump is aan zijn eerste officiële reis naar Azië, met stops in Japan, Zuid-Korea, China, en nu Vietnam, voor de Asia-Pacific Economic Cooperation forum (APEC) top. In zijn toespraak tot de APEC CEO Summit, schetste hij zijn stempel op Azië staatsmanschap, waarin een visie van het handhaven van een “vrij en open Indo-Pacific.” De Verenigde Staten echter niet het bereiken van dat doel zonder sterke partners in Azië—waaronder India.

Hoewel India niet op de voorzitter van het Azië-route, de nomenclatuur alleen Indo—Pacific in plaats Azië-Pacific—suggereert dat New Delhi staat terecht om te spelen een centrale rol in de Trump administratie van de grotere strategie voor Azië. Met lange bondgenoten als Japan, Zuid-Korea en Australië, India biedt democratische en economische ballast om te gaan met de opkomst van de macht van China. Helaas, ONS economisch beleid lijkt losgekoppeld van de administratie van de bredere strategische doelstelling. Voor de Trump team om te slagen met de ambitie van het opbouwen van een netwerk van Aziatische partners die onze waarden delen, waaronder India, het Witte Huis moet de corral de economische beleid in overeenstemming met de strategische activiteiten.

Het is vermeldenswaard dat de uitoefening van een vrij en open, op regels gebaseerd om in een grotere Indo-Pacifische regio is de meest doelgerichte articulatie-to-date van de administratie op Azië. Minister van Defensie James Mattis maakt gebruik van de uitdrukking. Vorige maand, Staatssecretaris Rex W. Tillerson geleverde een hele speech over het concept, waarin hij riep de Verenigde Staten en India “twee boekensteunen van stabiliteit” die samen met “bevorderen van meer welvaart en veiligheid” in deze brede regio.

De Indo-Pacific idee herkent dat er een stijgende China is uitgegroeid tot meer assertief als autoritair, en het verhoogt Washington ‘ s banden met New Delhi als een alternatief model om dat alles in Beijing vertegenwoordigt. Door de uitbreiding van Azië geografische net om de grootste democratie ter wereld, deze grotere regio omvat een groter evenwicht ten gunste van de rechtsstaat, de vrijheid van navigatie, open handel, en de democratie. Wij prijzen deze visie en zien het als geheel in lijn met de Barack Obama en George W. Bush benaderingen naar India en Azië.

Te verheffen India ‘s rol, maken het tot een volwaardige partner in onze Aziatische netwerk, en het verbeteren van Washington’ s betrekkingen met New Delhi, de overheid moet helpen India krijgen een zetel in de tabellen waarop deze is afwezig. In de security-wereld, Mattis heeft dit deel recht, gericht op een betere integratie met New Delhi in gezamenlijke oefeningen, de verdediging van technologie, en het delen van veiligheid perspectieven in de regio. In de diplomatie, Tillerson begrijpt ook de belangrijke rol India kan spelen, en hij heeft gepleit voor een samenwerking met India te ontwikkelen financiering die kunnen een alternatief bieden voor de markt-tarief Chinese Riem en weginfrastructuur leningen, die gevangen kleinere landen zoals Sri Lanka in een potentieel onoverkomelijke schuld val.

Maar de overheid heeft weinig gezegd over wat Washington kunt doen om deze belangen vooraf. De “Quad” groeperen dat voegt Australië om de robuuste trilaterale van India, Japan en de Verenigde Staten verschijnt op het punt van opwekking, een positieve stap. Naast de versterking van de banden met onze traditionele Aziatische bondgenoten, de president kan ook beginnen met duidelijke vermelding van ondersteuning voor coöperatieve economische instellingen, zoals de Asia-Pacific Economic Cooperation forum. Hij moet bellen expliciet voor de APEC te bieden lidmaatschap naar India. Azië ‘ s derde grootste economie verdient een plaats aan de tafel, en het zal helpen in India worden meer ingebed in de premier regime gericht op het vrije en open handel in Azië.

Om de dringende noodzaak van een infrastructuur financiering in de Aziatische regio—een van de belangrijkste politieke en economische noodzaak —de voorzitter moet ook de ondersteuning van een kapitaal base uitbreiding voor de Wereld Bank, waar de voorkeur door landen in de wereld, maar dat Minister van financiën Steven Mnuchin tegenstelling gedurende de Bank de jaarlijkse vergadering van dit jaar. Het is moeilijk om te zien waar de alternatieve ondersteuning voor de ontwikkeling van de financiering, met name de financiering voor Azië de enorme infrastructuur moet, zal komen als Washington niet in staat stelt de wereldbank om meer te doen op de lage rente die daadwerkelijk kan helpen landen in ontwikkeling en bieden een echt alternatief voor de Band en de Weg leningen. In feite is het onmogelijk te denken China verbetering van de Riem en de Weg lening voorwaarden, tenzij men wordt geconfronteerd met het echte concurrentie uit de Verenigde Staten, Japan, Europa en India.

In de economische betrekkingen met India, de administratie moet bewaren, de blik op de strategische en niet krijgen begraven in de transactie. In een tijd dat China heeft ontpopt als de meest krachtige economische partner voor vrijwel ieder land in Azië, inclusief de Zuid-Azië, moeten we een stabiele strategische en niet-controversiële relatie met India. Terwijl we erkennen India ‘ s beroemde moeilijke houdingen op de handel en de toegang tot de markt voor vragen, een smalle focus op de 24 miljard dollar tekort op de handelsbalans met India (ten opzichte van meer dan 300 miljard dollar met China), mag niet afleiden van dit grotere doel. Natuurlijk, wij en India nodig bij het uitzoeken van de toegang tot de markt problemen en onze problemen met de Indiase rechten van intellectuele eigendom van beleid, maar deze vragen zijn niet strategisch van aard.

In plaats daarvan moeten we identificeren realistische stappen te verbeteren, meer handel en investeringen met India—het herkennen van de horizon zou verschijnen verder dan de gewenste en technische bijstand te bevorderen New Delhi de lopende hervormingen, die de sleutel tot het ontketenen van een grotere economische groei. Het Ministerie van Handel van de technische discussie met India over normen markeert een grote stap in die richting. Het tekort op de handelsbalans, een nieuwe favoriete bokszak voor de us Trade Representative, niet.

Op een zinvolle ondersteuning van een “vrij en open Indo-Pacific,” de Bazuin administratie zal hebben om creatief te zijn in het bouwen van brede partners in Azië, in het bijzonder met het Indië-beleid. We hebben alle bondgenoten we kunnen opbrengen. Een sterke, stabiele, democratische India streeft naar een op regels gebaseerd bestelling zal inderdaad een “boekensteun” voor de regio. Washington zal hebben tot een verandering van de economische focus te krijgen.

Alyssa Ayres is een senior fellow bij de Council on Foreign Relations en de auteur van het te verschijnen boek, Onze Tijd Is Gekomen: Hoe is India het Maken van Haar Plaats in de Wereld. Frank G. Wisner diende als ambassadeur van de VS naar India, als onder-secretaris van defensie voor het beleid, en als onder-secretaris van staat voor de internationale veiligheid tijdens zijn zesendertig jaar carrière in de Buitenlandse Dienst.

Voor al het laatste Oordeel Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd