Om mitt efternamn inte var Gandhi, skulle jag ha blivit en MP vid en ålder av 29, frågar Varun Gandhi

0
116

Varun Gandhi gjorde anmärkningar även om man förespråkar för människors Rätt att Återkalla sina valda representanter, om de underlät att fullgöra sina skyldigheter. Arkiv Bild

BJP MP Varun Gandhi har sagt att han inte skulle ha blivit ett Lok Sabha medlem hade han inte kom från Gandhis familj. “Jag är Feroze Varun Gandhi. Om mitt efternamn inte var Gandhi, skulle jag ha blivit en MP vid 29 års ålder? Jag vill se ett Indien där det inte spelar någon roll om jag är Varun Dutta eller Varun Ghosh eller Varun Khan. Jag vill se en nation där alla ges lika rättigheter, oavsett deras namn,” ANI noterade Gandhi som att säga till en händelse i Guwahati.

Gandhi gjorde anmärkningar även om man förespråkar för människors Rätt att Återkalla sina valda representanter, om de underlät att fullgöra sina skyldigheter. “Att vinna ett val är inte nog… Människor måste ha rätt att återkalla och jag redogjorde för i propositionen (a private member’ s bill) i Parlamentet som ett steg för att se till att människor, om de inte är nöjda med sin företrädare, kan få dem bort,” sade han.

MP från Uttar Pradesh Sultanpur valkrets förra året hade föreslagit en ändring i Representation of the People Act 1951 genom en private member ‘ s bill i Parlamentet, som söker människors rätt att ta bort deras valda representanter inom två år från att bli vald om 75 procent av dem som röstade på dem inte var nöjda med sina resultat.

RELATERADE RAPPORT: Rätt att återkalla företrädare ett måste för personer som: BJP-ledaren Varun Gandhi

Att citera ett exempel, sade han i Storbritannien, väljarna kan tillsammans göra en framställning till regeringen och om över en lakh signaturer var det en diskussion kan inledas i Parlamentet att säkerställa ansvarsutkrävande av valda företrädare. “Om du ser politik, filmer, cricket eller företag, det verkar som om alla dörrar är stängda för den vanliga människan,” Gandhi sa.

Han ytterligare delas ett exempel på lantbrukare från Tamil Nadu i protest mot den agrara krisen och att begå självmord, men att de ignoreras av staten församling. “På min begäran, så det var en hel dag session på Tamil Nadu församling, och de argumenterade för en hel dag också, men för att fördubbla lönen för MLAs,” Gandhi sa.

Istället har fattiga människor kom för att donera allt de kunde för en kampanj för att rädda bönderna från att försöka begå självmord, MP berättade.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd