Komplett pensum moduler på seksualundervisning i en måned: High Court for å Haryana

0
79

Punjab og Haryana High Court

Punjab og Haryana High Court rettet Haryana regjeringen lørdag for å gi seksualundervisning til sine studenter fra neste faglige sesjon og i begynnelsen av neste år, som gir en spesiell opplæring til sine lærere til å forberede dem for formålet. HC har regissert Haryana regjeringen om å fullføre sin “pensum modul” på seksualundervisning i neste måned, og presentere det som en del av læreplanen fra 2018-2019 akademiske økt.

Utkast til læreplan, i henhold til en innlevering av Haryana Kvinner og Barn utviklingsavdeling, som har blitt sluttført i ulike møter med emnet eksperter for ulike aldersgrupper opp til 18 år, og er nær ferdigstillelse for en formell innledning fra neste år.

For å sikre en effektiv gjennomføring av sine retninger, en spesiell divisjon benk av Dommerne Surya Kant og PB Bajanthari har bedt regjeringen om å plassere på posten et foretak “av en offiser ikke under rangeringen av Sekretær i Avdeling for Utdanning” på de veiene som er vedtatt av høyesterett før eller 2. februar 2018.

Men, November 3 for å styre Haryana regjeringen til å starte gjennomføringen av pensum i skolene fra neste år vil ikke være begrenset til Haryana alene, men som også er forventet å være innført i Punjab og UT Chandigarh.

Divisjonen benken har bedt Haryana regjeringen til å levere en myk eller en kopi av utkastet til læreplan til sine kolleger i Punjab og Chandigarh, som også har vært rettet mot å undersøke det samme som et utkast til forslag og innføre det i henhold til slike endringer eller tilføyelser, som kan godkjennes av deres emnet eksperter i forbindelse med lært Amicus Curiae”.

“Vi forventer imidlertid at delstaten Punjab og UT Chandigarh å innføre sa pensum fra det akademiske økt 2018-2019. Haryana, Punjab og UT Chandigarh er rettet til å gi særlig opplæring til lærere i en gradvis måte, fortrinnsvis fra januar 2018, og utover for å formidle kjønn utdanning i henhold til det godkjente pensum. For dette formål, la tjenester av ekspert trenere bli benyttet,” the division benk sa i den rekkefølgen.

Talsmenn Tanu Bedi og Divya Sharma har vært å bistå HC i saken, opprinnelig knyttet til voldtekt av en mindreårig jente, siden 2015. Divisjonen benken hadde senere utvidet virkeområde i saken, og omfattet saker på periodiske medisinsk undersøkelse av elever i skoler og gjennomføring av Ungdom utdanningsprogram for bevisstgjøring av barn og forebygging av seksuelle og fysiske overgrep blant ungdom.

Regjeringene og UT-administrasjonen har også blitt bedt om å ramme en politikk på periodiske medisinsk sjekk av schoolchidlren, especillay jenter av leger i skolene.

Myndighetene har også blitt bedt om å utstede “nødvendig” instruksjoner for alle avdelinger og andre offentlige institusjoner for å sikre at ingen offisiell eller semi-offisiell kommunikasjon, oppføring av et offer i slike (seksuelle overgrep etc) tilfeller bli offentliggjort.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App