Kina i tankene, India, Australia, Japan og USA diskutere samarbeid i Indo-Pacific-regionen

0
144

Den Indiske siden markert sin Handle East Policy som hjørnesteinen for sitt engasjement i den Indo-Pacific-regionen. File Bilde

Tjenestemenn fra India, Australia, USA og Japan på søndag drøftet spørsmål knyttet til samarbeid i Indo-Pacific-regionen, sees på som et første skritt å sette opp en firkant gruppering for å ivareta felles interesser i den strategisk viktige området.

External Affairs Departementet sa diskusjonene som har fokusert på samarbeid basert på sammenfallende visjon og verdier for å fremme fred, stabilitet og velstand i et stadig mer inter-koblet regionen. “De ble enige om at et fritt, åpent, velstående og inkluderende Indo-Pacific regionen serverer de langsiktige interessene til alle landene i regionen og for den store verden. Tjenestemenn også utvekslet synspunkter på å løse felles utfordringer som terrorisme og spredning sammenhengene påvirker regionen, så vel som på å øke tilkobling,” det sa i en uttalelse.

Den Indiske siden markert sin Handle East Policy som hjørnesteinen for sitt engasjement i den Indo-Pacific-regionen. Japanske utenriksministeren Taro Kono siste måned hadde sagt Tokyo favorisert en dialog mellom Japan, USA, India og Australia for å ytterligere øke strategisk partnerskap blant dem.

Flytt til å sette opp firkant kommer i bakteppe av økende Kinesiske selvsikkerhet i Sør-Kina Havet. USA har vært å favorisere en større rolle for India i de strategisk viktige Indo-Pacific-regionen. Reagerer på den Japanske flytte, India hadde sagt at den var åpen for å samarbeide med likesinnede land om saker som avansert sine interesser. USA hadde sagt at den var ute på en “arbeider-nivå” firkant møte i nær fremtid med India, Japan og Australia.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App