Haryana minister motsätter sig ‘Padmavati’, skriver brev till Polyteistisk Irani

0
143

Shri Rajput Karni Sena medlemmar att protestera mot Padmavati i Gandhinagar på söndag. (PTI Foto)

Efter Haryana hälsominister Anil Vij, nu är den statliga Industrier och handelsminister Vipul Goel har invänt mot Sanjay Leela Bhansali film Padmavati, som är planerad att släppas den 1 December.

Goel på söndagen skrev ett brev till Information och Sänder Minister-Talet Irani uppmana henne att se till att “ingen förvrängning sker i den historiska fakta i filmen”. “Tillsammans med andra delar av landet, det finns motstånd mot filmen i Haryana också eftersom i stället för den historia vi är stolta över, ett dåligt tecken som Alauddin Khilji har blivit förhärligad i filmen. I filmer som bygger på historia, känslor av människor och kultur bör också hållas i minnet tillsammans med tankefrihet,” ministern säger i brevet. Goel uppmanade Irani att godkänna filmen att hålla i åtanke de känslor av människor.

I en separat skrivelse till Bhansali, Goel anmodade honom att släppa filmen bara efter att göra lämpliga ändringar. “Filmen har inte släppts ännu, men visst har jag sett sin trailer och frågor har uppkommit i sinnet över vägen symbol för ondskan, Alauddin Khilji, har blivit förhärligad i det. Det har lett till ett bakslag för minnet av människor”, sade han.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App