EG att hålla möte med Vd: ar i Meghalaya, Nagaland, Tripura

0
120

Föreställande foto

Valkommissionen i Indien kommer att hålla en pre-enkät beredskap för mötet med Chefen valförrättare (Vd) i Meghalaya, Nagaland och Tripura i New Delhi i morgon, sade tjänstemän på söndag.

“På mötet i morgon, EG kommer att se över beredskapen för dessa enkät-bundna stater om användning av VVPAT (Väljare Kontrollerbara Papper Audit Trail) maskiner och även diskutera lanseringen av BLO-net i dessa stater,” Meghalaya Chief Röstlängd Direktör (VD) F R Kharkongor berättade PTI.

Alla 3082 vallokalerna i 60 valkretsar i staten kommer genomföra VVPAT eller VR (Kontrollerbara pappersutskrift), en metod för att ge feedback till väljarna att kontrollera att rösta tillfrågade av en väljare går till rätt kandidat/parti, sade han.

Valet Kommissionen kommer också att informeras om de eftersträvade registrering enheter i den stat som syftar till att nå fram till 18 lakh väljare av 3,2 miljoner populationer.

Bland andra frågor som kommer att diskuteras, kommer att vara lanseringen av BLO-net, som är ett pilotprojekt i EG som syftar till att möjliggöra monter nivå officerare till karta minuter med information om vallokaler, närmaste sjukhus, vägar och andra landmärken, Kharkongor sagt.

Den Meghalaya VD sade att syftet är att få en bättre uppfattning av vallokalerna och BLO-net kommer att rullas ut i fem valkretsar i Meghalaya – East Shillong, Söder Shillong, Norr Shillong och Norr Tura och Söder Tura.

Tidigare EG hade även granskat säkerheten pre-enkät beredskap och en av dessa medlemsstater. Efter mötet i morgon, EG-tjänstemän kommer att besöka dessa enkät-bundna stater, Kharkongor sagt.

Församlingen valet i Meghalaya i Mars nästa år.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App