Delhi High Court zegt tweedeling bestaat in de uitvoering van arrestatie richtlijnen door de politie

0
91

Het rapport zei dat een persoon niet kan worden gearresteerd zonder een bevel, vooral in de familie van de geschillen, en dit aspect werd meestal over het hoofd gezien. (Foto weergave)

Er bestaat een tweedeling tussen standaard richtlijnen op het bewerkstelligen van een arrestatie en hun feitelijke uitvoering door de politie op de grond, volgens een rapport van de Delhi High Court Register.

Aandacht voor de contrasterende situatie, het rapport van de Delhi High Court Registrar General Dinesh Kumar Sharma gewezen op de noodzaak om te trainen en te sensibiliseren de politie op de correcte uitvoering van de geldende normen op het arresteren van verdachten in strafzaken. Het rapport zei dat een persoon niet kan worden gearresteerd zonder een bevel, vooral in de familie van de geschillen, en dit aspect werd meestal over het hoofd gezien.

Het rapport werd ingediend in het kader van een richting van een bank bestaat uit Acting Chief Justice Gita Mittal en Justitie C Hari Shankar in een zaak. De bank was het horen van een middel aanvoert, het ontbreken van richtlijnen met betrekking tot de aanhouding en dagvaarding van een persoon naar een politiebureau. Bezorgd over vermeende seksuele intimidatie en dreiging van arrestatie door de politie, de Registrar General ‘ een vergadering met belanghebbenden en vinden de richtlijnen aan de arrestatie werden niet naar behoren wordt uitgevoerd.

“Het is duidelijk dat de richtlijnen met betrekking tot de arrestatie en de manier waarop de politie-ambtenaren moeten gaan met hun onderzoek al bestaan. Echter, er lijkt een tweedeling tussen de genoemde richtlijnen en de wijze waarop de ware essentie van de richtlijnen dienen te worden gerealiseerd,” aldus het rapport.

De gerechtsdeurwaarder had gelegd stress op de modi van de praktijk te worden gevolgd, terwijl iemand arresteren door de politie, die mag de afgifte van een kennisgeving de leiding van de persoon, tegen wie een redelijke klacht is ingediend, om te verschijnen voor hen. Hij zei dat de uitgifte van de kennisgeving is in lijn met het recht op leven en vrijheid van de burgers, en zal helpen om de nummers van de arrestatie, die op zijn beurt zou de vrouw de overvolle gevangenissen.

“Tegelijkertijd, de onschuldige te kunnen veilig te voelen in het geval dat zij wel de kans van blootstelling aan implicatie in een nep geval,” de 50-pagina ‘ s tellende rapport gezegd. Het rapport zei ook dat de politie in het hele land moeten meer de nadruk leggen op de wijze waarop richtlijnen moeten worden geïmplementeerd, zodat de genoemde richtingen waren in feite gunstig voor de staat functionarissen en het grote publiek.

“Toepassing van de richtlijnen in een mechanische wijze dan ook, zonder inzicht in hun ware het importeren van en de redenen voor hun opvatting zijn het renderen van de genoemde richtingen nugatory,” voegde het toe. Het rapport zei dat zelfs een magistraat, terwijl verlening van verdere aanhouding van een verdachte moet voldoen aan dat de arrestatie, was legaal en in overeenstemming met de wet. “De conclusies van de politie, terwijl het doen van arrestatie, moet noodzakelijk worden geacht door de rechter-commissaris, terwijl verlening van de detentie en na het opnemen van zijn tevredenheid een magistraat kan toestaan
aanhouding,” het rapport gesuggereerd.

De rechtbank is van het horen van een petitie, bewoog zich door een advocaat Nikhil Borwankar, die heeft getracht een richting naar de politie om zich te onthouden van willekeurig oproeping van een persoon naar het politiebureau via de telefoon, tenzij dwingende omstandigheden bestaan, dient opgenomen te worden door de ambtenaar schriftelijk in kennis. Het pleidooi ook getracht een richting aan het agentschap frame regels en tijdschema met betrekking tot een onderzoek naar de beschuldigingen aan het adres van een dienstdoende agent in een bestaande sonde.

In te stemmen met de verzoeker de zorg, de status rapport stelde de politie zenders moeten verplicht beschikken over een functioneel CCTV-camera ‘ s bij de ingang en uitgang poorten, die moet worden bewaard voor vier maanden te zorgen voor transparantie. Het zei dat de opleidingsprogramma ‘ s moeten speciaal worden geformuleerd voor de politie en de rechterlijke ambtenaren te sensibiliseren hen in de richting van de effectieve naleving van de Criminal Procedure Code.

“Routebeschrijvingen dienen te worden afgegeven aan de DGP/SP/Commissielid/Plaatsvervangend Commissaris van de politie betrokken in het Grondgebied van de Unie van Delhi te bereiden op een ronde, het geven van instructies aan alle politie-ambtenaren in verband met een procedure die moet worden gevolgd, terwijl de afgifte van kennisgevingen”, aldus het rapport. Hij zei ook dat er een poging was gedaan door middel van deze aanbevelingen tot verbetering van de transparantie en verantwoordelijkheid in het politie systeem, gedurende het proces van onderzoek en het zorgen voor de aanwezigheid van een verdachte of beklaagde tijdens de sonde. De rechtbank heeft vastgesteld dat de zaak voor verder verhoor op 23 November.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App