Delhi föroreningar: Gurgaon stänger skolor igen, Delhi för att öppna

0
100

Skolbarn står inför ett omskakande tid i Ludhiana på tisdag morgon. (Snabb Bild av Gurmeet Singh/Representativa)

Skolor i hela Delhi, Noida och Ghaziabad kommer att öppnas igen på måndag, även om det som luftkvalitet under helgen kvar på farliga nivåer. Gurgaon, men meddelade att skolorna kommer att vara stängd på måndag. På söndag, Delhi AQI var 460 — upp från lördagens 403. Ett Delhi regeringens talesperson sade, “Det är ingen ordning för skolor att vara stängd på måndag. Men vi kommer att utvärdera situationen vid varje steg.” I Ghaziabad och Noida — där AQI var och 492 498 — stadsdelsförvaltningen meddelade att skolan skulle öppna, men med ryttare.

Ghaziabad distriktet domare, Ritu Maheshwari, sade skolor “som kommer att öppna kl 9 på måndag i motsats till den tidigare timme för att säkerställa att barn inte utsätts för höga halter av föroreningar”. Noida distriktet domare B N Singh sade, “Skolor är öppna på måndag, men rektorer har kallats till ett möte, varefter beslut tas för framtida datum. Farhågor har tagits upp av skolor om hur studier påverkas. Om inte stängning, vi kan ändra tidpunkterna för skolor.”

I Gurgaon, där AQI är 460, Biträdande Kommissionär Vinay Pratap Singh sade: “Alla offentliga och privata skolor är att vara stängt den 13 November på grund av att fortsätta smog situationen i sista 48 timmar i…” Men några skolor bestämt sig för att hålla stängt. Shashi Banerjee, Rektor på Shiv restaurangen nadar Skolan, Noida, skrev till föräldrar på söndag och sade, “… med tanke På den rådande situationen, ledningen har beslutat att stänga skolan på November 13 och 14.”

Privata skolor i Delhi sade att de kommer att öppnas igen på måndag. UP Vasant Kunj Huvudsakliga Bindu Sehgal sa att skolan kommer igång igen. Priyanka Mehta, rektor på Amity Internationella Skolan, Mayur Vihar, sade: “Ljus regn väntas i morgon efter som smog är sannolikt att gå ner, så vi håller skolan öppet som nu. Men vi får bedöma situationen. Det kan vara en sista-minuten-ändringar.”

För alla de senaste Utbildning Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App