Delhi for å få verdensklasse mega utstilling-cum-convention centre innen 2025

0
86

Delhi er satt til å få en mega Utstilling-cum-Convention Centre i Dwarka. Fase 1 er forventet å være i drift fra 2019-20 mens det er forventet å være fullt operative innen 2025. (Foto: CP Kukreja Arkitekter/for representasjon)

I en boost til Møter, Incentives, Konferanser og Arrangementer (MUS) markedet, Delhi er alle satt til å motta en state-of-the-art exhibition-cum-convention centre (ECC) innen 2025. Prosjektet, som er spredt over 90 hektar eller 900,000 sq meter, vil komme opp i Dwarka og vil bli plassert i en avstand på tre kilometer fra Indira Gandhi Internasjonale Lufthavn.

ECC vil ha en massiv utstilling på 200 000 kvm og en på 60 000 kvm møter og kongresser plass. Stedet vil også omfatte 3,500 hotel rom for delegater. Også, multi-purpose arena i ECC vil ha en kapasitet på rundt 20 000 personer. Komplekset har en 27,000 kjøretøy parkering.

Landet kan skryte av noen få store konferansesentre slik som i Pragati Maidan og Bombay Kongress-og messesenter, men en verden-klassen sentrum mangler. Den Dwarka ECC vil være ute etter å fylle denne plassen.

Asia står for bare 14,3 prosent av MUSENE markedet i verden, og ut av det, India andel kontoer for bare 4,9 prosent. I sammenligningen, Kina står for 68 prosent av de Asiatiske dele på MUS virksomhet og stier bare OSS i markedet globalt.

Den Dwarjar prosjektet ble unnfanget i 2010. Imidlertid, grunnerverv fra Delhi Development Authority forsinket det, og prosessen var ferdig bare i September 2016. Fra desember dette året, og plass på hotell, kommersielle og utsalgssteder vil bli leid ut, og prosjektet er alle satt til å rulle videre.

ECC, Dwarka er spredt over 9 lakh sq m og koster Rs 25,703 crore. Det vil være plassert i en avstand på tre kilometer fra IGI Flyplassen i Delhi. Det vil også ha T-arteriell vei og jernbane-tilkobling. (Foto: CP Kukreja Arkitekter/for representasjon)

Utvikling av Utstilling-cum-Konvensjonen (ECC) Senter prosjekt i Dwarka, ledsaget av bærende komponenter, som ble godkjent av eu Kabinett til en kostnad av Rs 25,703 crore og forventes å være ferdig innen 2025. Når det er fullt operativt, regjeringen forventer at det vil sette den nasjonale hovedstaden i samme liga i MICE-markedet som Singapore, Hong Kong og Shanghai.

ECC, Dwarka og allierte infrastruktur prosjekter vil følge PPP og ikke-PPP moduser, inkludert utstilling og konferanse rom, arena, trunk-infrastruktur, T/NHAI tilkobling, hotell, kontor-og detaljhandel områder etc.

Den drivende faktoren bak prosjektet er også å fremme ordninger som Gjør i India, turisme, handel, eksport, turisme etc. I henhold til beregninger, regjeringen forventer ECC, Dwarka vil generere en årlig behov for minst 100 store internasjonale og nasjonale hendelser. Det forventer å få rundt 10 millioner besøkende årlig ved 2019-20 og 23 millioner kroner etter den andre fasen i 2025. Det forventer representanten frammøte for konvensjoner til å være rundt 1,5 millioner kroner årlig etter 2025.

Hallene, konferansesentre, møterom, bankettsaler, auditoria, hotell, F&B butikker og utsalgssteder vil være til gjensidig nytte, og vil være i stand til å fungere uavhengig av hverandre eller kombineres, avhengig av arrangement. Idéen er å sette prosjektet på omfanget av et Central Business District som vil ha butikklokaler, kommersielle kontorlokaler, gjestfrihet, underholdning, livsstil og andre slike tjenester for sluttbrukerne.
Allierte infrastruktur er en viktig komponent, og flere avdelinger vil arbeide for å oppnå målet. ECC vil være forbundet med en arteriell vei-og jernbanenettet. Airport Express linje av Delhi Metro Rail Corporation blir vurdert for utvidelse fra Dwarka Sector 21 til ECC-komplekset. Det er foreslått at anlegget har en dedikert kanal sammen med tre entry/exit poeng i den komplekse og linjen konstruksjon kan være ferdig ved så snart desember 2019.

Prosjektet ble unnfanget i 2010, men land transfer fra DDA ble ferdig bare av September 2016. Fra desember i år, og utviklingen er ventet å starte på stedet. (Foto: CP Kukreja Arkitekter/for representasjon)

Den Nasjonale Motorveier Authority of India er også en viktig partner i utviklingen. Det er utarbeidet en plan for dedikert entry og exit ruter til ECC-fra nord, øst og vest og ender. Disse vil bli gjort via Urban Extension Road-II og Dwarka Expressway, som har fortsatt ikke nådd ferdigstillelse. I løpet av mega-arrangementer, er det foreslått at utvekslingen skal være på Dwarka Expressway.

For bygging regjeringen vil innlemme en Spesiell Hensikt Kjøretøy med 100 prosent egenkapital fra Institutt for Industriell Politikk og Markedsføring. Den budsjettmessige støtten gis av Sentrum vil bli Rs 2,037.39 crore til SPV. Dette vil bli gitt over en periode på tre år som et fond for trunk infrastruktur, en del av exhibition centre, foajé, convention centre, t-tilkobling, NHAI veien tilkobling samt betaling av landet koster å DDA, vann og avløp infrastruktur, jernbane land for T-kobling og andre ikke-PPP utgifter.

En statsgaranterte lån av Rs 1,381 crore vil også bli mobilisert fra markedet. Senteret har også regissert utnyttelse av Rs 4,000 crore av monetising statseide land og årlig prosjekt inntekter av SPV. Inntektene fra land monetisation sammen med årlig avkastning av SPV skal brukes til finansiering av ikke-PPP elementer.

Fase 1 av ECC-prosjektet som består av stammen infrastruktur, utstillings-og konferansesenter vil være bestilt innen desember 2019, i henhold til plan. Ferdigstillelse av fase 2 som omfatter full realisering av prosjektet ventes bare innen 2025.

En annen viktig høydepunkt er at mega-prosjektet er forventet å skape rundt fem lakh jobbmuligheter (direkte og indirekte).

For alle de nyeste Byene Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd