Dagen efter “Facebook Live” från Faridkot fängelse, sju fångar bokade, två smartphones som beslagtagits

0
94

Lakha Sidhana

En DAG efter en “Facebook Live” video av en historia-sheeter, Lakha Sidhana, in i Faridkot Moderna Fängelse, dykt upp, polisen lördag bokade Lakha tillsammans med sex andra fångar och beslagtog även två smartphones från barack nummer 14, där Lakha ingavs. “Facebook Live” video var nästan 7.30 minuter på 10 November eftermiddag och fängelse myndigheterna fick reda på långt senare.

Dock fängelse myndigheterna hävdade att någon utomstående hade lagt upp en “gammal video” Lakha. En utredning var på, tillade de. Intressant i videon, Lakha ses som talar om miljörisker av paddy stubb brinnande och fallande vatten nivå på grund av paddy odling. Han uppmanade också jordbrukare att välja diversifiering istället för paddy.

De sex andra fångar som var bokade (enligt IPC avsnitt 420) är Rajinder Singh, Beant Singh, Gurvinder Singh, Amarjeet Singh, Gurpreet Singh och Ravinder Singh.
Källor sade Lakha haft flera fall mot honom, bland annat försök till mord. Men Lakha är för närvarande i fängelse för att skada flera skyltar på Nationella och Statliga Vägar, krävande användning av Punjabi språket på dem.

Han använde svart färg för att skada skyltar, sade källorna. Faridkot Fängelse superintendent Balkar Singh sade en sond var på i hur mobiltelefoner fördes till fängelset och om någon fängelse personalen som var inblandade. En sökning drift inuti fängelset för två dagar sedan hade gav ingenting, tillade han.

Under tiden videon har fått över 18 000 “Gillar” och 20 000 visningar och över 140 kommentarer har postats.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App