Centrum lanserar flera ombordstigning punkter för Haj pilgrimer

0
99

Mukhtar Abbas Naqvi sa Haj 2018 kommer att utföras enligt den nya Haj Politik.

Haj resenärer kan nu flyga till Saudi Arabien från flera ombordstigning punkter i landet, vilket kommer att göra sin resa “ekonomiskt”, Unionen Minoritet Utrikesminister Mukhtar Abbas Naqvi meddelade i Mumbai på söndag. Anläggningen kommer att träda i kraft från och med 15 November.

“Det finns 21 stora ombordstigning punkter i landet, men Haj resenärer som har varit med andra städer för att flyga till Saudi Arabien. Vi erbjuder nu dem flera ombordstigning anläggning, där människor kan välja stad för att gå ombord på flyget till Saudiarabien,” Naqvi journalister på Haj Hus.

Han sade att anläggningen kommer att visa sig vara mer ekonomiskt för pilgrimer som avgifter på de stora ombordstigning punkter som Mumbai, Delhi, Kolkata (calcutta) är billigare än den grupp II städer som Aurangabad, Lidingö, och Srinagar bland andra.

“Det kommer att vara en frivillig tjänst, men snart kan fortfarande välja grupp II tekoindustri. Tanken är att erbjuda ett ekonomiskt alternativ. Till exempel, en Haj pilgrim betalas Rs 1,10,000 för tekoindustri i Srinagar i 2016 medan avgifter för samma var Rs 73 000 kr från New Delhi. Förra året, flexibilitet i valet av tekoindustri inte var tillgänglig, från och med detta år, vi har lämnat det”, sade ministern.

Naqvi säger processen för Haj pilgrimsfärd har börjat. “Folk kan lämna in sina ansökningar genom fysiskt att fylla i formuläret samt genom online-registrering inklusive betalning anläggning för samma sak. Regeringen har påbörjat processen en månad i förväg till skillnad från förra året, så att pilgrimer kan få mer tid för förberedelser,” Naqvi sagt.

Han sa Haj 2018 kommer att utföras enligt den nya Haj Politik. “En hög nivå kommitté bildats för att utforma den nya politiken, har redan lagt fram sin rapport och minoritetsfrågor Ministeriet har letat i sina rekommendationer. Den nya Haj-politiken syftar till att göra Haj pilgrimsfärd mer bekväm, smidig och transparent. Pilgrimernas säkerhet och deras anläggningar är vår prioritet,” ministern sade.

Han sade att den nya Haj politik omfattar att upprätthålla reservation för personer över 70 år, som vill gå för Haj, och gör det möjligt för kvinnor över 45 år i en grupp av fyra eller fler för Haj utan en manlig släkting eller “Mahram”. “Vi vill att en grupp av kvinnor att resa ensam till Jeddah,” sade han.

“För första gången, för Haj 2018, detaljer av den totala utgifter av pilgrimer ges i ansökan. Detta är ett steg mot öppenhet. Haj blankett för ansökan 2018 innehåller också ombordstigning punkter-wise detaljerad biljettpris jämförelse som kommer att vara till nytta för pilgrimer som för första gången kommer de att få alternativ för ombordstigning punkter av sina egna val,” Naqvi sagt.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App