Centraal-Afrika: Granaat aanvallen in Bangui laat 7 doden, meer dan 20 gewonden

0
87

Onder degenen die gewond op zaterdag in de aanval werden een aantal muzikanten van de groep die het uitvoeren van

Vier mensen werden gedood en 20 gewond toen granaten werden gegooid naar een concert in de hoofdstad van de chronisch instabiel Centraal-Afrikaanse Republiek, terwijl wraakacties later links nog eens drie mensen dood, de VN-vredesmacht en een lokale ambtenaar zei op zondag.

In de eerste ernstige incident van geweld in Bangui dit jaar, de aanslag laat gisteren zag twee onbekende aanvallers gooien van granaten in een cafe genaamd “Op het Kruispunt van de Vrede” tijdens een optreden, zei Herve Verhoosel, woordvoerder van de VN-vredesmacht MINUSCA. AUTO ‘ s minister voor openbare veiligheid, Henri Wanzet, vertelde staat de radio dat er vier mensen waren gestorven in de aanval en ongeveer 20 mensen raakten gewond. Een officiële sonde is geopend, Wanzet zei.

Het café is gelegen in de buurt van de PK5 meerderheid Moslim wijk van de stad, nadat een Moslim rebel bastion, en nu is het thuis van verschillende gewapende groepen. Hoewel de relatieve rust is hersteld in Centraal-Afrika na de burgeroorlog die uitbrak in 2013, inter-communale spanningen blijven. Onder degenen die gewond op zaterdag in de aanval werden een aantal muzikanten van de groep die werd uitgevoerd, Verhoosel zei.

Een arts in het ziekenhuis waar de gewonden werden met spoed voor de behandeling zei op 21 mensen werden toegelaten. Zeven anderen werden naar een ander gezondheidscentrum, een lokale ambtenaar die met Artsen Zonder Grenzen (AZG) medische liefde zei.

Een lokale publieke figuur zeiden drie mensen werden gedood later in de nacht in revenge-aanvallen — van wie er twee hadden hun keel door gesneden en degene die was geslagen tot de dood. “Ze waren twee moto-taxi-chauffeurs en een jonge man die wandelen in de buurt,” de man, die vroeg om niet te worden geïdentificeerd, vertelde AFP. “Ze zijn onnozele kinderen”.

Hij pleit voor rust in de wijk waar sporadisch geweervuur gehoord kon worden en gewapende leden van de “self-defence” groepen gepatrouilleerd. Een gepantserde auto dragen MINUSCA troepen gelegerd was bij de ingang van PK5. Een AFP-correspondent zag drie organen genomen naar het mortuarium van een plaatselijke moskee. Een getuige die niet zijn naam zei dat de aanvallers in het café had gelanceerd vier granaten.

In een video gepost op zijn Facebook-pagina, het concert van de zangeres Ozaguin — ook wel de koning van de Centraal-Afrikaanse rumba –bevestigd zes van zijn collega-muzikanten gewond waren. Hij zei dat hij verbaasd was dat hij zelf niet gewond geraakt door een granaat scherven.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App