LEMOA in de plaats, die ONS tanker refuels Indiase Marine schip in Zee van Japan

0
78

De Indiase Marine schepen INS Kadmatt (P29), links, en INS Satpura (F48) (AP/APK/Foto Bestand)

In een significante stap in het verhogen van de militaire samenwerking tussen India en de VS, een van de AMERIKAANSE Marine tanker bijgetankt een Indiase Marine schip in de Zee van Japan deze week. Dit is de eerste keer dat een Indiase schip is getankt op zee door een AMERIKAANSE tanker, een activiteit vergemakkelijkt door de operationalisering van de Logistiek Exchange Memorandum van de Vereniging (LEMOA) tussen de twee landen.

INS Satpura, een Indiase Marine stealth fregat, was bijgetankt door USS John Ericsson, een AMERIKAANSE Marine tanker, als een Bevoorrading op Zee (RAS) activiteit die wordt uitgevoerd onder Oefening PASSEX (deelname oefening). Naast INS Satpura, INS Kadmatt en een Japanse Maritime Self Defence Force schip, J S Inazuma, ook deelgenomen aan de oefening, die werd uitgevoerd van November 3-6 in de Zee van Japan.

“Het tanken van een US Navy tanker vergroot het bereik van de Indiase Marine, waardoor het verder werken, meer aanhoudend en voor een langere duur. Het is ook een intentieverklaring over de indiaas-AMERIKAANSE relatie” bronnen vertelden De Indian Express.

Dit PASSEX, die hoopte om op te bouwen Oefening Malabar tussen de drie marines in juli, werd verzocht door de Indiase Marine, volgens bronnen. Een PASSEX zoals deze ontstaat wanneer de schepen uit twee of meer marines zijn die in hetzelfde gebied en neemt de kans om samen te trainen.

Tijdens de Oefening Malabar, de twee landen had voor het eerst gebruik gemaakt van de LEMOA om brandstof over te hevelen van INS Jyoti, een Indiase Marine tanker, twee AMERIKAANSE Marine schepen. LEMOA was weer gebruikt voor boekhoudkundige doeleinden tijdens de training Yudh Abhyas in de VS.

India en de VS ondertekend LEMOA afgelopen augustus, waardoor de legers van beide landen de toegang tot elkaars voorzieningen voor leveringen en reparaties. De bilaterale overeenkomst werd echter geoperationaliseerd eerder dit jaar, wanneer de twee zijden wisselden de bijlagen lijst van de punt van de contacten en de autoriteit keten worden gevolgd.

“Het tanken van ONS schepen tijdens Malabar was onderdeel van een training. Dit PASSEX is moeilijker en operationeel van aard. Dit tanken is meer operationeel van aard en zou niet mogelijk zijn geweest zonder LEMOA. Maar het was niet bedoeld om te bewijzen LEMOA, het werd gedaan om tactische redenen,” bronnen toegelicht.

Ondertussen, India en de VS werken nauw samen voor het ondertekenen van de helikopteroperaties op Schepen, Andere dan vliegdekschepen (HOSTAC) overeenkomst, waarmee de twee marines te landen en opstijgen van de schepen van beide. De overeenkomst werd voor het eerst voorgesteld door de US Navy drie jaar geleden, maar kreeg een impuls tijdens de maritieme beveiliging van de dialoog tussen de twee landen. Het was ook door ONS besproken Defensie-Secretaris James Mattis Minister van Defensie Nirmala Sitharaman tijdens zijn bezoek aan Delhi in September.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App