Kvinner kan feie gulv, male ‘chakki” for å holde seg i form: Rajasthan govt magazine

0
77

Det sier at det å spille med små barn daglig i noen tid, er også bra for helsen (Representativt Bilde)

Den Rajasthan regjeringen har foreslått at kvinner kan holde deg i form gjennom innenlandske oppgaver som feiing og mopping etasjer, sliping ‘chakki’, kinning av cottage cheese og fylle bøtter hjemme. Rådene som har blitt gitt i Videregående Utdanning Avdeling månedlige magasinet Shivira, som hovedsakelig er ment for lærere. Det sier at det å spille med små barn daglig i noen tid, er også bra for helsen, som ler fritt i 10-15 minutter, blant totalt 14 forslag under “swastha rehne k saral upay” (enkle tips for å holde seg frisk). Den 52-siders magasin tyder også på at måltidene skal være enkelt og fortært mens vurderer dem til å være “prasad’.

Direktør for Videregående Utdanning Avdelingen, Nathmal Didel, som også er Redaktør av tidsskriftet, som sa, “Hvis du lese den nøye, de er bare forslag. Og som leder av avdelingen, vil jeg si at de er gode øvelser.”

Didel sa de aktivitetene som foreslås i bladet er et effektivt middel for fysisk trening “spesielt i landlige områder; min mor, til denne dag, spyr (cottage cheese)”. Han, derimot, sa at i denne dag og alder, ingen jobber er definert for menn og kvinner. “Det er mange menn som sweep og mopp gulvet selv. Jeg tror ikke kvinner henger etter menn på noen måte, de er like kompetente. Hensikten med avdelingen ble aldri til å undergrave kvinner,” Didel sa.

Magasinet er i hovedsak beregnet for lærere som det inneholder månedlige utviklingen ved instituttet, men alle kan kjøpe det for Rs 15, sa han.

People ‘ s Union for Sivile Friheter (PUCL) state president Kavita Srivastava sa: “bladet er en kontinuerlig opplæring plattform for lærere, en pågående samtale, en utdanning journal, og det var ideen da det ble initiert av (educationist og Padma Bhushan mottaker) IAS offiser Anil Bordia for flere år siden.”

Hun la til, “kvaliteten på Shivira har stadig forverret seg, og det forsterker stereotypiene som ble gitt opp for flere tiår siden, etter Women’ s Studies-bevegelsen på 1970-og 80-tallet…. Nå tar tilbake disse uttalelsene viser i hvilken retning vi er på vei.”

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App