Förskolan student får överföra till skolan — utan att barntillsynen

0
96

Flickans föräldrar sökt överföring efter att hon fått tillträde till skola 24 km bort (Fil Foto)

Sanjay Singh, bosatt i södra Delhi är Nardan Basti, var lättad när hans dotter blev tilldelad en dagis plats vid en statlig skola i April. Men hans glädje var att klippa kort när han insåg att hon hade fått tillträde till en skola i Karol Bagh, 24 km bort. Sedan skickar sin dotter till en skola som är så långt bort inte var möjligt, Singh sökte hjälp av en lokal ORGANISATION för att få henne att överföras till en närliggande skola. Förutom detta visade sig vara en pojkar i skolan.

För sex dagar, på rektors råd, de barn som deltog i pojkens skola, Rani Jhansi Road Sarvodaya Bal Vidyalaya. Sedan, genom en online-processen, var hon än en gång överföras till Sarvodaya Kanya Vidyalaya (SKV), Järnvägen Koloni, i oktober. Här ska familjen inför ett annat hinder: De fick veta att skolan inte har en plantskola avsnitt.

För närvarande, barnet går hennes dagar sitter hemma, som hennes föräldrar kör pelaren att bokföra letar efter en lösning. “Vi var glada att vi inte behöver springa runt längre. Nu, vi vet inte vad vi ska göra. Om det inte fanns någon plantskola avsnitt, hur gick det med online systemet godkänner överföringen?” frågade Singh, som arbetar på en export fabriken.
Förskolan klasser infördes i 150 450 SKVs för första gången detta år. Källor sade online-system för antagning var också regeringen infört detta år.

Arvind Singh av NGO Matri Sudha, som hjälper Singh med antagning, sade, “Den programvara som inte har en möjlighet att lämna uppgifter om skolor till föräldrar. De flesta föräldrar är outbildade, de går till ett it-café där de får någon att fylla i formuläret. Regeringen borde ha testat online antagning process innan man kan genomföra det.”
En tjänsteman i stadsdelen utbildning kontor sa att hjälpa alla skulle förlängas till familjen. “Vi har fått bara en eller två sådana fall. Online antagningsprocessen har annars inte sett några problem,” sade tjänstemannen.

Under det att ett ärende har fattats om att distriktet utbildning officer, Singh sade att han har fått veta att det är bara två skolor med förskolor klasser i den södra zonen. “Två skolor, i Ashram och Nya Vänner Koloni, har en plantskola avsnitt, men de är ganska långt. Vi har också varit berättade också att tillträde till dessa skolor beror på tillgänglighet platser — eftersom varken skolan kan ta emot mer än 40 elever,” Singh sagt.

Han tillade att hans dotter, som nu är tre-och-ett-halvt år — kommer att få problem nästa år på grund av att den övre åldersgränsen (fyra år) för antagning.

För alla de senaste Utbildning Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App