Delhi luftforurensning: Kejriwal govt utsetter utbygging av odd, selv, til å nærme NGT for fritak for kvinner og tohjulinger

0
79

Kvinner som prøver å beskytte seg mot tunge smog og luftforurensning som har nådd farlige nivåer i New Delhi. (PTI)

Myndighetene i Delhi på lørdag utsatt gjennomføringen av sin bil rasjonering ordningen, som var planlagt å sparke fra 13. November. Kunngjøringen kom etter en gjennomgang møte med den pågående situasjonen, følgende nye retningslinjene fra den Nasjonale Grønn Domstol, bestilling av regjeringen for å løfte unntak gitt til kvinner drivere og tohjulinger under den foreslåtte Odd-Selv planen.

Myndighetene i Delhi er nå kommer til å flytte et annet program med grønn kroppen på mandag for å gjennomgå sin orden og er fritatt for kvinner drivere og tohjulinger fra Odd-Selv-ordningen. Myndighetene i Delhi i de to siste fasene av rasjonering hadde holdt dem ut av ordningen.

Les også | Vil odd-selv bil rasjonering ordningen fungerer?

Den nåværende fasen av politikken som var planlagt å være implementert i en periode på fem dager. Regjeringen i en uttalelse sa, “NGT har utstedt retningene til å trekke mange av unntaket inkludert dispensasjon til tohjulinger og kvinner drivere. Denne Regjeringen gir høyest prioritet til sikkerhet og sikkerheten til kvinner og derfor, det føles som det unntak til denne kategorien bør fortsette.”

I mellomtiden, på å gi dispensasjon til tohjulinger, regjeringen sa: “tatt i betraktning det store antallet av tohjulinger i Delhi, med mindre et tilstrekkelig antall busser er tilgjengelig, implementering av Odd-Selv vil føre til store vanskeligheter for slike personer. Dette er ikke praktisk mulig å arrangere et så stort antall busser på dette stadiet.”

Tidligere NGT hadde gitt klarsignal til gjennomføring av politikk med ikke fritak for tohjulinger. Det påla regjeringen å gjennomføre odd-selv-ordningen når PM10-nivået er over 500 mikrogram per kubikkmeter og P2.5 over 300 mikrogram per kubikkmeter. NGT spurde om forurensning-nivåer som er forårsaket av tohjulinger og diesel biler og ba regjeringen om fritak ble skåret ut vitenskapelig. “Hva er grunnlaget for å gi fritak under ordningen hvis du ønsker å forbedre luftkvalitet? NGT spurte AAP regjeringen.

Indian bilistene ri forbi et tykt teppe av forurensning og støv i utkanten av New Delhi. (AP Photo)

De grønne domstol sa også: “det er mest bekymringsfullt at det er absolutt ikke-samarbeid mellom ulike avdelinger av regjeringen.” Det spurt: “Vil ikke vandre av parkeringsavgift bare dra parkeringsplasser, og ville stress folk enda lenger, og dermed oppmuntre dem til å parkere kjøretøy på veiene i stedet, gispet dem i prosessen?”

Kommer seg tungt på Arvind Kejriwal ledet regjering, NGT benken holdt også at tiltak som forbedret parkering avgift, som foreslått av EPCA, for å redusere forurensning er absurd. NGT utstedt retning for å revurdere beslutningen om å vandre parkering kostnader ved fire ganger i Delhi.

Lastebiler stilte opp på Badli-Jhajjar veien etter forbud mot oppføring av tunge kjøretøy i Delhi på lørdag. (Express Bildet)

Med forurensning soaring opp i Delhi, Trafikk-Politiet har også gjennomført en Gradert Respons handlingsplan med tiltak, forbud mot oppføring av tung og middels varer kjøretøy i NCT etter 11 PM mellom November 9 til 12 November som er sannsynlig å bli ytterligere utvidet. Det har også bedt om nærliggende områder og stater til å distribuere tilstrekkelig arbeidskraft på alle grensen startpunkter for å begrense oppføring av slike kjøretøy.

Tidligere på torsdag, myndighetene i Delhi hadde annonsert at de vil gjeninnsette odd-selv-ordningen fra November 13-17 i et forsøk på å kontrollere den økende forurensning-nivåer i byen, som nådde alarmerende nivåer i den siste uken.

I mellomtiden, slik som situasjonen forverres i og rundt den nasjonale hovedstaden, United Airlines på lørdag midlertidig suspendert flyturen sin opprinnelse fra Newark til New Delhi for et par dager. Flyselskapet har spurt sine kunder som vil reise fra November 9 til 13 år for å bestille billett på eller før 18. November.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd