Bhopal gangrape: Madhya Pradesh prop avbryter två läkare

0
84

Offret var på väg till Habibganj railway station den 31 oktober för att gå ombord på ett tåg till hennes hem när hon var påstått våldtagna nära järnvägen (Representativ Bild)

Den Madhya Pradesh regeringen på lördagen avbröts två läkare, inklusive en doktorand som påstås goofed upp efter att ha granskat den 18-år-gamla gänget våldtäktsoffret förra veckan, och serveras ett meddelande om att en biträdande lektor som söker sin förklaring. Offret var på väg till Habibganj railway station den 31 oktober för att gå ombord på ett tåg till hennes hem, ca 70 km från Bhopal, när hon var påstått våldtagna nära järnvägen av fyra personer som även plundrade hennes telefon, klocka och örhängen.

För två dagar sedan hände det ljus som medicinsk rapport av Dr Khushbu Gajbhiye efter att ha undersökt offret sen den 1 November hävdade att sex var samförstånd. När polisen kontaktade läkaren, hon hävdade att det var ett misstag och istället för att “utan samtycke och kommer att” hon slutade skriva “med samtycke och kommer”.

Gajbhiye och hennes senior, Dr Sanyogita, som var att övervaka och rapportera, hade begärt en skriftlig förklaring på torsdag. Bhopal divisions-kommissionär Ajatshatru Shrivastava sade att deras förklaring var inte befunnits vara tillfredsställande och de var placerade under suspension. Han sa att ett biträdande professor gavs även en showcause meddelande.

Regeringen åtgärder som följer i Madhya Pradesh HC beslut att ta så motu del av tidningen rapporterar om gangrape och försumlighet i att förbereda den medicinska rapporten. Generalsekreteraren och den DGP serveras meddelanden av högsta domstolen på fredagen. Frågan kommer att komma upp för att höra på måndag. Offret och hennes föräldrar var tvungna att springa från ställe till ställe för 11 timmar för att få FIR registrerad som polisen quibbled över jurisdiktion.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App