Bhopal gangrape: Madhya Pradesh govt henger to leger

0
79

Offeret var på vei til Habibganj jernbanestasjon på 31 oktober for å styre et tog hjem til henne når hun angivelig ble voldtatt i nærheten av jernbanestasjonen (Representativt Bilde)

Den Madhya Pradesh regjeringen på lørdag suspendert to leger, blant annet en høyere utdannelse student som angivelig gjorde tabber opp etter å ha undersøkt den 18-år gamle gjengen voldtekt offer i forrige uke, og var et varsel på en assisterende professor etter sin forklaring. Offeret var på vei til Habibganj jernbanestasjon på 31 oktober for å styre et tog hjem til henne, ca 70 km fra Bhopal, når hun angivelig ble voldtatt i nærheten av jernbane-spor av fire personer som også plyndret henne telefonen, se og øredobber.

For to dager siden kom det fram at den medisinske rapporten skrevet av Dr Khushbu Gajbhiye etter å ha gransket offer for sent på 1 November hevdet at sex var samtykkende. Da politiet kontaktet legen, hun hevdet at det var en forglemmelse og i stedet for “uten samtykke, og vil” hun endte opp med å skrive “med samtykke og vilje”.

Gajbhiye og hennes senior, Dr Sanyogita, som var å føre tilsyn med rapporten, ble det bedt om en skriftlig forklaring på torsdag. Bhopal avdelings-kommissær Ajatshatru Shrivastava sa at deres forklaring ble ikke funnet å være tilfredsstillende, og de ble plassert under suspensjon. Han sa en høgskolelektor ble også gitt en showcause varsel.

Regjeringen handling følger Madhya Pradesh HC beslutning om å ta suo motu cognizance av avisen rapporter om gangrape og påstått uaktsomhet i utarbeidelsen av den medisinske rapporten. Chief secretary og DGP ble servert merknader ved lagmannsretten på fredag. Saken vil komme opp for å høre på mandag. Offeret og hennes foreldre måtte kjøre fra stolpe til stolpe for 11 timer for å få FIR registrert som politiet tjenestemenn quibbled over jurisdiksjon.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App