Wat is Bandhan Express?

0
72

Een Spoorwegen medewerkers gesprekken over de walkie-talkie tijdens het markeren van af ceremonie van Kolkata-Khulna (Bangladesh) Bandhan de Express-trein, in Kolkata op donderdag. APK

Vijftig jaar nadat deze werd gestopt, Kolkata en Khulna was weer verbonden met een trein op de donderdag. Premier Narendra Modi, Bangladesh Premier Sheikh Hasina, en West-Bengalen Chief Minister Mamata Banerjee vlag uit de Kolkata-Khulna Bandhan Express door middel van video-links, de tweede trein te lopen tussen de twee landen na Maitree Express die loopt tussen Dhaka en Kolkata.

Bandhan Express is de eerste trein te verbinden Kolkata en Khulna na Barisal Express, die werd gestopt door de India-pakistaanse oorlog in 1965. Het is een wekelijkse trein die vertrekt van Kolkata elke Donderdag om 7:10 uur en komen in Khulna, de derde grootste stad in Bangladesh, om 12:30 uur.

De commerciële dienst van de nieuwe trein zal beginnen op 16 November. De trein zal ply een afstand van 172 km met een reistijd van vier en een half uur. De trein heeft 456 AC zitplaatsen, waarvan 312 AC stoel auto ‘ s en 144 AC first-class-stoelen.

De trein zal stoppen op twee tussenliggende stations, Petrapole (India) en Benepole (Bangladesh), met een onderbreking tijd 10 en 15 minuten, respectievelijk.

In 2008, India en Bangladesh was verbonden met Maitree Express. De tri-wekelijkse trein heeft een capaciteit van 456 passagiers.

Voor al het laatste Wat Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd