Ex-SBM leidinggevenden pleiten schuldig in ONS Petrobras omkopen kosten

0
88

Mace pleidooi kwam na SBM op maandag zei dat het had gereserveerd 8 miljoen te midden van geavanceerde discussies op te lossen van een AMERIKAANSE sonde in ongepaste betalingen aan buitenlandse ambtenaren (officiële website)

Twee voormalige directeuren van nederlandse olie-dienstverlener SBM Offshore NV pleitte schuldig voor ONS kosten die zij hebben deelgenomen aan een regeling voor het omkopen van ambtenaren bij drie buitenlandse state-run olie bedrijven, waaronder het braziliaanse Petrobras. Anthony Mace, SBM ‘ s chief executive officer van 2008 tot 2011, pleitte schuldig op donderdag in de federale rechtbank in Houston in één van de eerste AMERIKAANSE Ministerie van Justitie gevallen ingediend tegen personen in verband met beschuldigingen van omkoping waarbij Petroleo Brasileiro SA, ook wel bekend als Petrobras.

Het pleidooi door Mace, 65, naar een telling van samenzwering overtreding van de Foreign Corrupt Practices Act kwam na een voormalig sales-en marketing executive bij een SBM dochteronderneming in de VS, Robert Zubiate, pleitte schuldig op maandag, officieren van justitie gezegd. De advocaten voor de twee mannen niet reageren op verzoeken voor commentaar en ook niet SBM of Petrobras. Mace pleidooi kwam na SBM op maandag zei het terzijde had gelegd $238 miljoen te midden van geavanceerde discussies op te lossen van een AMERIKAANSE sonde in ongepaste betalingen aan buitenlandse ambtenaren.

Officieren van justitie zei dat nadat hij chief executive, Foelie bij een regeling die begon in 1996 tot het betalen van steekpenningen aan ambtenaren bij Petrobras, Angola ‘ s eigendom zijn van de staat oliemaatschappij Sonangol en Equatoriaal-Guinea GEPetrol. De aanklagers zeiden Mace bevoegd het betalen van $16 miljoen tot vijf mensen die worden vermeld op een werkblad ondanks het feit dat de hoogte van een hoog risico waren zij Equatoriaal Guinese ambtenaren of mensen het accepteren van geld op hun rekening.

Mace ook bewust vermeden leren of de uiteindelijke begunstigden van bepaalde betalingen die hij gemachtigd waren om Petrobras ambtenaren, officieren van justitie gezegd. Mace, een brit, is gepland om te worden veroordeeld op Feb. 2. Zubiate, die was gevestigd in Texas en Californië, terwijl met SBM, is gepland om te worden veroordeeld op Jan. 31.

Petrobras is in het midden van Brazilië ‘ s grootste ooit corruptie schandaal te midden van een onderzoek naar een politieke terugslag regeling met betrekking tot aannemers. SBM eerder in 2014 overeengekomen om te betalen $240 miljoen voor de afwikkeling van een nederlands onderzoek naar ongeoorloofde betalingen aan ambtenaren in Angola, Brazilië en Equatoriaal-Guinea. SBM zei op het moment, het AMERIKAANSE Ministerie van Justitie zei dat het sluiten van een verwante sonde.

Maar de afdeling heropening van het onderzoek na het Braziliaanse aanklagers in 2015 gebracht, een voormalige AMERIKAANSE werknemer, SBM zei op maandag. SBM vorig jaar hadden ook gereserveerd $280 miljoen te regelen verband houdende problemen in Brazilië. Maar het stelde maandag dat de Braziliaanse zaak bleef onopgelost.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App