Tulsi Gabbard benoemde voorzitter van de Wereld Hindoe-Congres 2018

0
95

Het Congres Tulsi Gabbard.

Gerelateerd Nieuws

  • Uitzicht vanaf het recht
  • Uitzicht vanaf de linkerkant: Agenda Ontmaskerd

  • ‘Moet stoppen met het beeld van vrouwen als handelswaar’

Tulsi Gabbard, de eerste Hindoe wetgever in het AMERIKAANSE Congres, is benoemd als voorzitter van het Wereld Hindoe-Congres, gehouden in Chicago volgend jaar, de organisatoren van het mega-evenement vandaag bekend. Een keer per vier jaar, de Wereld van het Hindoe-Congres (WHC) is een wereldwijd platform voor de Hindoes om verbinding te maken, ideeën te delen, elkaar inspireren en de impact van het gemeenschappelijk goed.

Georganiseerd door de World Hindoe-Stichting, het eerste Congres werd gehouden in New Delhi in 2014. De tweede WHC zal plaatsvinden in Illinois in Chicago van 7 September tot 9 volgend jaar. Hindoes uit de hele wereld “zou in staat zijn om samen te komen, ideeën uitwisselen en elkaar inspireren als we proberen manieren om een positieve impact op de gemeenschappen om ons heen” en de wereld, Gabbard, 36, zei.

De drie-termijn Democratische Congreslid uit Hawaï, Gabbard is momenteel co-voorzitter van het Huis van de Congressional caucus. “Met alles wat er in de wereld gebeurt, de universele boodschap van aloha – liefde, vrede, respect en eenheid – is dus nodig. Ik kijk ernaar uit met u samen te werken en je zag al snel,” Gabbard zei in een videoboodschap aan de organisatoren.

Abhaya Asthana, coördinator van WHC, zei dat het organiserend comité was op zoek naar een erkend leider, wie is dapper, stoutmoedig, principiële, progressieve, volbracht, welbespraakt en bovenal een praktiserende Hindoe. “Ongetwijfeld, zij heeft al deze eigenschappen en nog veel meer,” Asthana zei.

“We zijn blij haar te hebben op het team en kijken ernaar uit om samen met haar voor een succesvolle Wereld Hindoe-Congres 2018,” Asthana zei. Gabbard is een Irak-veteraan en een lid van de krachtige Huis-Commissie voor Buitenlandse Betrekkingen. De eerste WHC gehouden in November 2014 had gezien de deelname van 1800 deelnemers uit 53 landen.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App