Donald Trump te praten Noord-Korea, de handel met Chinese leider Xi Jinping

0
107

Kinderen zwaaien ONS en Chinese vlaggen als President Donald Trump aankomt op de Luchthaven van Beijing op woensdag (AP Photo)

Gerelateerd Nieuws

  • Xi, Trump, Aziatische stoornis

  • Vladimir Poetin en Donald Trump aandeel korte handdruk in Vietnam

  • India, China waarschijnlijk te houden grens praat volgende maand

Noord-Korea en de handel zal waarschijnlijk de top van de agenda toen de AMERIKAANSE President Donald Trump en de Chinese President Xi Jinping zitten voor formele gesprekken op donderdag, een dag nadat Trump waarschuwde Pyongyang van het gevaar van het ontwikkelen van kernwapens. China wil tonen het belang legt op het Trump ‘ s bezoek, de eerste door een buitenlandse leider sinds het einde van een toets van de Communistische Partij Congres in de laatste maand waar Xi gecementeerd zijn macht. Xi nam Trump en zijn vrouw een bezoek aan de Verboden Stad op woensdag.

Trump heeft helemaal in zijn kritiek op China ‘ s enorme overschot op de handelsbalans met de Verenigde Staten noemde het “pijnlijk” en “verschrikkelijk” vorige week en heeft beschuldigd van Beijing van oneerlijke handelspraktijken, tanken zorgen van de toegenomen spanning tussen de twee grootste trading landen.

Voor zijn deel, China zegt ONS beperkingen op de Chinese investeringen in de Verenigde Staten en op high-tech export moeten worden aangepakt. Ongeveer $250 miljard in deals met AMERIKAANSE bedrijven zullen naar verwachting worden aangekondigd tijdens het bezoek, mensen die bekend zijn met de zaak zei, met verschillende corporate Ceo ‘ s in Beijing als onderdeel van een delegatie onder leiding van de AMERIKAANSE Minister van Handel Wilbur Ross.

Sommige in het AMERIKAANSE bedrijfsleven heeft uitgedrukt zorgen dat contract wint kan ten koste gaan van het oplossen van langdurige klachten over de toegang tot de markt beperkingen in China. “Dit laat zien dat we een sterke, levendige van de bilaterale economische relatie, en toch hebben we nog steeds nodig hebben om zich te concentreren bij het nivelleren van het speelveld omdat AMERIKAANSE bedrijven blijven kansarme zaken doen in China,” zei William Zarit, voorzitter van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in China.

Trump schold tegen de handel van China de praktijken tijdens de 2016 AMERIKAANSE presidentiële campagne en bedreigd om actie te ondernemen zodra in het kantoor. Maar sindsdien heeft hij tegengehouden op een grote handel van sancties, duidelijk te maken waar hij mee bezig was dus op te geven Beijing tijd om vooruitgang te boeken reining in Noord-Korea.

MOEILIJKE TAAL

China heeft herhaaldelijk gedrukt op suggesties moeten meer doen om te loop in Noord-Korea, dat is ongeveer 90 procent van de handel met China, door te zeggen dat het volledig afdwingen van de VN-sancties en dat iedereen een verantwoordelijkheid heeft voor de lagere spanningen en krijgen de gesprekken weer op de rails. Trump gebruikt een aantal van zijn zwaarste taal nog tegen Noord-Korea in een brede adres in Seoul op woensdag dat ingediend specifieke beschuldigingen van chillen schendingen van de mensenrechten, hoewel hij bood geen bewijzen voor de beschuldigingen. Hij riep ook op de landen rond de wereld te isoleren Pyongyang door te ontkennen dat het “elke vorm van ondersteuning, levering of acceptatie”.

Er was geen direct het publiek te vermelden van Noord-Korea vanaf Trump of Xi als ze ingepakt hun feesten op de Verboden Stad, waar Xi gaf Troef, de zeldzame eer van een persoonlijke tour van de UNESCO World Heritage site. “Op zoek naar een dag vol ontmoetingen met President Xi en onze delegaties van morgen. DANK U voor het mooie welkom in China! @FLOTUS Melania en ik zal het nooit vergeten!” Trump zei op Twitter na het bezoek en een diner.

Chinese staatsmedia prees de toon van de eerste borrel op donderdag, een deel van wat China heeft beloofd een “state bezoek plus” voor Trump. ‘Troef lijkt te zijn pragmatisch op zijn Beijing beleid, en heeft geen belang in de ideologische diplomatie. Hij heeft geen gebruik gemaakt van het probleem van de rechten van de mens om de problemen voor China zo ver, en dit betekent dat de Chinees-AMERIKAANSE relatie kunnen richten op inhoudelijke zaken,” invloedrijke tabloid the Global Times zei in een redactioneel.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App