Bhopal gangrape: Show-oorzaak mededelingen 2 arts na medisch onderzoek rapport zegt handeling met slachtoffer ‘toestemming’

0
80

Abstracte afbeelding

Na de Shivraj Singh Chauhan regering geconfronteerd verontwaardiging over vermeende nalatigheid van de politie in Bhopal gangrape geval, de overheid heeft nu geserveerd show-oorzaak mededelingen aan de twee vrouwen die artsen over het medisch onderzoek rapport van de 19-jarige slachtoffer, die zei dat de seksuele daad is gepleegd “met haar toestemming en wordt” de ambtenaren zei op donderdag.

Het medisch rapport opgesteld door de artsen van de Sultania Vrouwe Ziekenhuis ook wel de 19-jarige vrouw als een “verdachte” in plaats van “slachtoffer”.

De Bhopal divisie-commissaris heeft gediend en kennisgevingen aan hen. Volgens de politie, het rapport, maar met de fouten, bevestigde dat de vrouw was verkracht en verwondingen werden gevonden in haar eigen onderdelen, een APK-rapport zei op donderdag.

Echter, Arts Karan Peepre, Superintendent van Sultania Vrouwen Ziekenhuis zei de foutieve rapport was het werk van een nieuwkomer. “Het was een vergissing door een nieuwkomer en nu verslag is hersteld en opnieuw uitgegeven,” zei hij.

De 19-jarige vrouw is naar verluidt werd ontvoerd en verkracht door vier mannen, in de buurt van de spoorweg in de nabijheid van de Habibganj station op 31 oktober nacht, toen ze naar huis terugkeren na het bijwonen van een coaching class.

“De artsen hadden geschreven in het onderzoeksverslag dat fysieke relatie werd vastgesteld ‘met haar toestemming, en zal’. Het rapport vermeldde ook het ‘slachtoffer’ als een ‘verdachte’ op één plaats,” Hoofdinspecteur van Politie, Bhopal Spoor van de Divisie, Ruchi Vardhan Mishra zei.

“Wanneer hebben wij gezocht naar verduidelijking, de artsen in kwestie gaf een (schriftelijke) verduidelijking dat het woord ‘met’ was per ongeluk gebruikt in plaats van ‘zonder’. Eigenlijk, de artsen wilde zeggen dat de geslachtsgemeenschap werd gedaan ‘zonder haar toestemming en zal’. De andere fout terming het slachtoffer als een verdachte op een plaats was ook opgelost door de artsen in de toelichting,” zei ze.

Ondertussen, Divisie-commissaris van Bhopal Ajatshatru gezegd dat als gevolg van hun fout, kan het rapport zijn verkeerd geïnterpreteerd. “Het is een gevoelige kwestie en artsen moeten vermeden dergelijke onbedoelde fouten. Dus, de hele betekenis van het rapport verkeerd werd begrepen. We hebben laten zien, mededelingen aan twee artsen – Dr Khushbhu Gajbhiye en Dr Sanyogita vragen ze leveren hun antwoorden binnen drie dagen,” zei hij.

Vorige week, de staat had de politie geschorst vijf politieagenten voor hun vermeende nalatigheid die heeft geleid tot vertraging in de registratie van de overtreding. Twee politieofficieren– de Inspecteur-Generaal van Politie, Bhopal bereik en de SP betreft van de Overheid spoorwegpolitie, werden overgedragen.

De actie kwam na berichten in de media beweerd nam het slachtoffer vrouw bijna 24 uur om haar klacht geregistreerd als ambtenaren van de drie politiebureaus feuded over bevoegdheid. Een zaak werd uiteindelijk geregistreerd op November 1, bijna 24 uur na de misdaad, bij de Overheid spoorwegpolitie (GRP) station aan de Habibganj station. De politie arresteerde de vier verdachten.

Met de ingangen van PTI.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd