SWIFT-meldinger system i Nepal er NIC-Asia Bank målrettet i cyber-heist

0
67

En bank i Nepal er det siste offeret i en serie av cyber heists rettet mot global SWIFT-bank messaging system, selv om de fleste av de stjålne midler har blitt gjenopprettet. (Fil Bildet)

Relaterte Nyheter

  • Ukraina krav BadRabbit ransomware laget av hackere NotPetya

  • Storbritannia mener WannaCry NHS cyber-angrep ble gjennomført av Nord-Korea

  • Nyeste cyber-angrep som bruker ‘BadRabbit’ malware treff Russland, Ukraina

En bank i Nepal er det siste offeret i en serie av cyber heists rettet mot global SWIFT-bank messaging system, selv om de fleste av de stjålne midler har blitt gjenopprettet, to tjenestemenn involvert i etterforskningen bekreftet på tirsdag. Hackere siste måneden gjort om $4.4 millioner kroner i falske overføringer fra Kathmandu-basert NIC-Asia Bank til land, inkludert Storbritannia, Kina, Japan, Singapore og Usa når banken var stengt for årlig festival helligdager, i henhold til Nepal media rapporter.

Alle men $580,000 av midlene ble gjenopprettet etter at Nepal spurte andre nasjoner til å blokkere utgivelsen av den stjålne penger, Chinta Mani Shivakoti, assisterende guvernør av det Sentrale Nepal Rastra Bank (NRB), fortalte Reuters. Brussel-basert SWIFT sa i forrige måned at sikkerhetskontroller innstiftet etter fjorårets $81 millioner kroner tyveri fra bangladeshs sentralbank har hjulpet hindre noen nyere hacking , men det advart om at cyber kriminelle fortsette å målrette SWIFT kunder.

SWIFT eller Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication er et samvirkeforetak som eies av brukeren banker. Det avviste å kommentere på NIC-Asia Bank hack, og sier at det ikke diskutere konkrete brukere. Representanter med NIC-Asia Bank, en av dusinvis av private banker i Nepal, var ikke tilgjengelig for kommentar. Sjefen for Nepal er Sentrale Investigation Bureau, Pushkar Shrestha, bekreftet overfor Reuters at hans etat var å undersøke tyveri.
KPMG er også involvert i etterforskningen, i henhold til Nepalske medier rapporter. KPMG representanter kunne ikke umiddelbart nås for kommentar.

Sentralbanken har til hensikt å frigjøre retningslinjer for hvordan å hindre slike hendelser etter undersøkelser er gjennomført i henhold til Shivakoti. “Hendelsen viste at det er noen svakheter med IT-avdelingen av banken,” Shivakoti sa. SWIFT sa i en uttalelse tirsdag at det tilbyr assistanse til bankene når den lærer av potensiell svindel tilfeller, deretter deler relevant informasjon med andre klienter på en anonym basis.

“Dette bevarer taushetsplikt, samtidig som det å hjelpe andre SWIFT brukere til å ta nødvendige forholdsregler for å beskytte seg selv,” er det sagt. “Vi har ingen indikasjon på at vårt nettverk og hovedbudskapet tjenester har blitt kompromittert,” SWIFT lagt til.

For all den nyeste Teknologien Nyheter, last ned Indian Express App