Ratlike zoogdier is de vroegste fossiele menselijke voorouderlijke lijn, vorderingen studie

0
78

Artist ‘ s impression van Purbeck lagune met Durlstodon ensomi, Durlstotherium newmani, en één Nuthetes het houden van een gevangen Durlstotherium. (Bron foto: Mark Witton)

Gerelateerd Nieuws

  • Delhi luchtvervuiling: Een (gewas) brandende kwestie, en de weg naar buiten

  • Hoe belangrijk is Jaish-e-Mohammed in Kashmir vandaag?

  • Smog stijgt tot nood-niveaus: Hoe de nevel kan schaden Delhi

Britse wetenschappers hebben ontdekt twee versteende tanden, en hij beschreef hen als “de oudste onbetwiste fossielen van zoogdieren die behoren tot de lijn die hebben geleid tot menselijke wezens”. De 145 miljoen jaar oude tanden, gevonden door een Universiteit van Portsmouth student, behoorde tot twee aparte soorten, zowel van hen harige en ratlike onderzoekers van de universiteit schrijft in een studie gepubliceerd dinsdag in de Acta Palaeontologica Polonica.

Het bijvoeglijk naamwoord “onomstreden” heeft een context, voor er sprake is geweest van een andere partij voor het oudste fossiel van een zoogdier voorouder van de mens. Juramaia sinensis, gevonden in China, werd beschreven in 2011 van een fossiele dat was 160 miljoen jaar oud. De nieuwe studie, maar betwist de claim dat Juramaia was een eutherian, of placentale zoogdier, een samenwerkingsverband dat is inclusief de mens.

“Verschillende moleculaire studies zijn gekomen met een veel latere datum voor de herkomst van de Eutheria, dus het elimineren van Juramaia van de Eutheria, maar deze zijn alle theoretische,” Steve Sweetman, hoofdauteur van het nieuwe onderzoek, vertelde De Indian Express per e-mail. “In tegenstelling, fossielen fysieke bewijs en Averianov 2015 [studie] niet accepteren van Juramaia als een eutherian gebaseerd op tandheelkundige tekens, en in dat we het eens,” Sweetman toegevoegd. “Onze tanden zijn ondubbelzinnig eutherian en dus, althans voor nu (!), zijn de vroegste voorbeelden.”

De onlangs gepubliceerde paper cites-2015 studie, door Alexander Averianov van de russische Academie van Wetenschappers. Noch Averianov noch Zhe-Xi Luo, de paleontoloog die had beschreven Juramaia in 2011, had gereageerd op e-mails van De Indian Express op het moment dat dit rapport werd geschreven.

De twee nieuw beschreven soorten benoemd Durlstodon ensomi en Durlstotherium newmani. De Universiteit van Portsmouth team credits Grant Smith, een student, met het vinden van de twee tanden onder de vroegste Krijt rotsen verzameld op de kust van Dorset in Zuid-Engeland. Smith is nu te lezen voor zijn Master ‘ s degree aan de universiteit.

“Ik werd gevraagd om te kijken naar hen en geef een mening en zelfs op het eerste gezicht mijn mond viel open!” Sweetman zei in een verklaring vrijgegeven door de universiteit.

Een van de ratlike zoogdieren die zich voeden met insecten, terwijl de andere kan ook gegeten planten. Beiden waren waarschijnlijk nachtelijke wezens. Sweetman uitgelegd hoe een onderzoek van de tanden geleid tot deze conclusies. “Een van de soorten (Durlstotherium) had tanden die heel sterk lijken op de tanden van de moderne insectivores; de andere had meer robuuste tanden die aangeven dat het kan gegeten hebben plant-materiaal als insecten,” Sweetman schreef aan De Indian Express, in antwoord op een vraag. “Sommige vroege zoogdieren worden vertegenwoordigd door skeletten, waaronder schedels, en de studie van de hersenen vorm en de zenuwen, geeft aan dat veel van deze dieren had gezichtsvermogen aangepast aan de nachtelijke activiteit.”

Na Smith, university student, had gevonden tanden, zijn leidinggevende, palaeobiology professor Dave Martill, bevestigd dat zij waren zoogdieren. “We keken naar hen met een microscoop, maar ondanks dat meer dan 30 jaar ervaring in deze tanden zag er zeer verschillend en we besloten dat we nodig om in een derde paar ogen en meer expertise in het veld in de vorm van onze collega, Dr Sweetman,” Martill zei in de universiteit-en verliesrekening. “Steve maakte de verbinding onmiddellijk, maar wat ik het meest blij om zijn, is dat een student die een complete beginner in staat was om een opmerkelijke wetenschappelijke ontdekking in de paleontologie en zie zijn ontdekking en zijn naam gepubliceerd in een wetenschappelijk artikel. De Jurassic Coast is altijd onthulling verse geheimen en ik zou graag denken dat soortgelijke ontdekkingen zullen worden genomen recht voor onze deur.”

Van de twee nieuwe soorten, Durlstotherium newmani is vernoemd naar Charlie Newman, de verhuurder van het Plein en het Kompas pub in Worth Matravers, in de buurt van waar de fossielen werden ontdekt.

Voor al het laatste Uitgelegd Nieuws, download Indian Express App