Paradise Papers: Fra Mauritius til Malta, GMR sette opp web-28 offshore bedrifter til å drive utvidelse

0
94

Appleby dokumenter avslører at GMR-Gruppen også utført eller søkt gjennomføring av transaksjoner fra Bermuda advokatfirma som ville angivelig hjelpe det å unngå skatt.

Relaterte Nyheter

  • Paradise Papers: Indiske selskapet eiere som identiteter er ute i åpent

  • Paradise Papers: Liste over Indiske selskapet eiere som navn, adresse skal ut i åpne

  • Paradise Papers: Lege par i Appleby poster

SOM en DEL av sin globale virksomhet ekspansjon planer i infrastruktur og energi, GMR gruppe opprettet et nett av selskaper som er involvert sette opp minst 28 enheter over 10 jurisdiksjoner, herunder Mauritius, Isle of Man, Spania, Singapore og Malta. Disse enhetene var så strukturert som step-down datterselskap av GMR Holdings Private Ltd (India).

Appleby dokumenter avslører at GMR-Gruppen også utført eller søkt gjennomføring av transaksjoner fra Bermuda advokatfirma som ville angivelig hjelpe det å unngå skatt; konvertere inter-selskap lån på tvers av jurisdiksjoner i obligatorisk konvertible debentures unngå internprising problemer; og, i flere tilfeller, endre karakter av midler (gjeld i forhold til egenkapital og vice-versa) når de ble overført fra et datterselskap i en jurisdiksjon til en annen.

Les også | GMR firmaet kjøpte flyet, selges det i to uker på tap

I 2008, GMR Infrastruktur (Malta) Ltd — et datterselskap av GMR Holdings Pvt Ltd (India) — kjøpt 50 prosent eierandel i Intergen, en USA-basert makt selskapet gjennom en rekke enheter og step-down datterselskaper i Mauritius, Kypros, Isle of Man, Malta og Nederland. Oppkjøpet ble rutet gjennom GMR Holding (Malta), som tok et lån på $837 millioner, hvorav $637 millioner kroner ble refinansiert fra Axis Bank Singapore.

Imidlertid, når GMR-Gruppen besluttet å forskuddsbetale et lån på $100 millioner til Axis Bank i April 2010, er det gjort direkte betaling til bank Singapore branch fra GMR Mauritius, som er et datterselskap av GMR Holdings India.

Dokumentene inkluderer en instruksjon fra en GMR gruppe offisielle å Appleby for bestått dummy regnskap oppføringer i fire selskaper over tre jurisdiksjoner.

Blant Appleby data: E-post fra GMR offisielle søker endring i eierandel struktur.

“Dette forhåndsbetaling må gjøres av 6. April 2010. Tatt i betraktning antall virkedager tilgjengelig fra nå (Mars 29, 2010) til April 6, kan det ikke være praktisk å rute US$100mn fra Mauritius til Kypros for å Isle of Man til Malta. Derfor, vi foreslår å gjøre dette til betaling direkte fra GMR Mauritius til Axis Bank Singapore. Men oppføringene vil bli vedtatt i bøker av Kontoer på Kypros, og Isle of Man selskaper som om midlene er mottatt fra respektive morselskaper og for Malta denne transaksjonen har for å bli tatt opp som om pengene ble mottatt som CCDs fra GMR Energi Global Limited GEGL og nedbetaling av Kortsiktige Lån ble gjort. Vi ville være å overføre US$100 MM fra India til Mauritius med i morgen. Når betalingen er gjort, vil jeg sende deg kopi av swift-melding fra Mauritius og du kan gjøre de nødvendige oppføringene i IOM bøker,” heter det i instruksjonen finnes i Appleby poster.

Dette er ett av flere forekomster av innovative regnskap og endring i arten av midler som er gjort av GMR gruppe i perioden mellom 2009 og 2012, hvor det var ute etter å utvide sin globale virksomhet gjennom sin tilstedeværelse på Isle of Man.

“GMR Konsernet har en større vekt på forretningsplaner for Isle of Selskaper og disse selskapene til slutt ville bli større i størrelse i å holde investeringer og sentralisere alle våre utviklingsaktiviteter og innsamlingen tiltak for konsernets virksomhet utenfor India. Derfor er jeg av den oppfatning at laget ville gear opp å påta seg mer ansvar og være forberedt på å ta opp noen virksomhet forslaget med åpne sinn,” en GMR Gruppe offisielle sa i et brev til Appleby i januar 2010.

Les også | 714 Indianere i Paradis Papirer

Opptegnelser viser at Gruppen flyttet for påståtte omgåelse av skattereglene i andre jurisdiksjoner. GMR holdt 40 prosent eierandel i ISG Internasjonale Flyplass, Tyrkia gjennom GMR Infrastruktur India Ltd (35 prosent) og GMR Spania (5 prosent). Opptegnelser viser det besluttet å flytte holde med Spania enhet til et selskap registrert på Malta for å dra nytte av en gunstig skatteavtalen.

“Fordelen av å investere i ISG, Tyrkia gjennom MALTA Selskapet vil være at Tyrkia og Malta har gunstige skatte-traktaten, mens det er ingen skatteavtalen mellom Isle of Man Og Tyrkia. I tilfelle investering er direkte fra GAGL, Isle of Man for å ISG Tyrkia og i fremtiden, hvis GAGL Isle of Man kvitter seg med sin innsats i ISG, Tyrkia, vil det være en skatt implikasjon i Tyrkia siden det er ingen skatteavtalen mellom de to land. I fravær av en skatteavtalen, tyrkisk regler vil gjelde,” en GMR offisielle skrev til Appleby.

FORKLART: Hvorfor Paradise Papirer saken

For å oppnå dette, Gruppen bestemte seg for å sette opp et selskap i Malta og identifisert et eksisterende selskap jeg.e GMR International (Malta) Ltd, et 100% datterselskap av GMR Infra Mauritius Ltd. Selskapet ble senere oppkalt GMR Flyplasser (Malta) Ltd.

I et annet eksempel, ser ut til å tilbakebetale lån tatt av GMR Holdings (Malta), gruppen instruert Appleby tjenestemenn til å endre karakter av midler mens de overføres fra én gruppe enhet til en annen.

I januar 2011, en GMR offisielle skrev til Appleby, som sier at mens GMR Infrastrukturen for Global Ltd (GIGL, IOM) “vil motta $6mn” fra sin umiddelbare holdingselskap GMR Infra (Kypros), “penger må behandles som del program penger og bør overføres til GHML som et bidrag til å CCD av GEGL som er et trinn ned datterselskap av GIGL (IOM)”.

“Disse midlene er nødvendig av Malta til å betjene renter på lån tatt,” sa GMR offisielle.

SE BILDER | Paradis Papers: Her er Indianere på listen

Eksperter sier finansiering av operasjoner med gjeld resulterer ofte i meningsfulle reduksjon av den generelle skattesatsen som gjelder for driften. Også, i mange jurisdiksjoner, som tilbakebetaling av investert kapital (i form av gjeld rektor) og renteutgifter er gratis for kildeskatt dersom investeringen kvalifiserer som en gjeld instrument.

I et annet tilfelle, GMR Infra SOCIEDAD (GMR Spania) har gitt et interkommunalt selskap lån til GMR Energi Global Limited, Isle of Man (GEGL), men pengene ble benyttet ved GEGL (IoM), blant andre formål, for sin investering i GMR Malta. Mens utestående inter-selskapets gjeld var ca.

EUR 27 millioner kroner og lånet gjennomført en rente på Euribor (Euro Interbank Offered Rate, en daglig referanse pris, utgitt av Eu-Penger Markeder Institute).

På denne transaksjonen, kan dokumenteres, en GMR offisielle fortalte en Appleby offisielt at GEGL var ikke i en posisjon til å betjene renter / tilbakebetale lånet. Den GMR offisielle uttalte: “det er Slik en utestående beløp sammen med det faktum at renten siktede er lav, vil i det lange løp, lage internprising problemer i Spania. Følgelig vi vurderer en omlegging trening for å konvertere utestående lån til CCDs, som vil bli konvertert til egenkapital i følge kurset.”

SVAR FRA GMR GRUPPE:

I utgangspunktet ønsker vi å understreke at GMR-konsernet driver sin virksomhet i samsvar med juridiske krav med åpenhet for å oppnå best mulig avkastning til investorer. Hele utlandet set-up ble gjort for å holde i se på ulike investeringer i infrastruktur-prosjekter i utlandet gruppen hadde planer om å gjennomføre, med tanke på optimale måter å møte finansieringsbehov og for å møte lokale forskrifter. På grunn av omsorg er tatt for å sikre den resulterende investeringer er godt i tråd med tillatt forskrifter både innenlands og i utlandet.

Les også | Hemmelighold i skatteparadiser knust, sier Jaitley, bestillinger handling; alle å bli gransket, sier skatt sjef

GMR Gruppen ervar å ha virksomheter i ulike rettsområder som Tyrkia, Singapore, Indonesia, Nepal, Filippinene, etc. Virksomheten av infrastruktur der separate virksomheter trenger å bli satt opp for hvert prosjekt/aktivitet på grunn av konsesjon avtaler, flere partnere nødvendigvis trenger store antall selskaper. Enheten i Mauritius er det første nivået gjennom datterselskapet som alle utenlandske investeringer er gjort av børsnoterte foretak. I lys av spesifikke behov for å imøtekomme til investering i Intergen BV, vi måtte sette opp Isle of Man og Malta enheter som er i ferd med nedleggelse post Intergen salg. Foreløpig har vi ikke noen enhet i Spania. Singapore-enhet er involvert i byggingen av flyplassen, terminal sammen med vår partner i Filippinene. Alle disse enhetene er satt opp i tråd med dokumenterte forskrifter som regulerer investeringer, skatteavtaler, og full standarden er laget for å respektive myndigheter på aktiviteter av disse enhetene regelmessig.

Investeringen i Intergen NV ble gjort gjennom en enhet i Malta som Intergen er satt opp som et selskap i den jurisdiksjonen og på grunn av Nederland preferanse for investeringer fra hele Europa i løpet av andre land, måtte vi nødvendigvis gjør investeringen i så måte. Investeringen ble gjort gjennom step-down datterselskaper tar hensyn til våre eksisterende utenlandske datterselskap på Mauritius som vi har å gjøre alle utenlandske investeringer som per RBI forskrifter, gjeldende skatteavtalen avtaler mellom Mauritius og ultimate land av investeringen, dvs., Nederland og fremtidige planer for oppføring av dette foretaket i utenlandske børser som Isle of Man ble foretrukket i mellom.

Som du kan være oppmerksom på, Intergen NV er en godt diversifisert verktøyet selskap registrert i Nederland etter å ha generasjon fasiliteter i Nederland, STORBRITANNIA, Mexico, Filippinene, Australia totalt 8,000 MW med en annen 4,600 MW i utvikling. Vi kjøpte 50% eierandel i dette selskapet og andre aksjonærer var Ontario Teachers Pension Plan-Brett. Som nevnt, hele investeringen var gjort i tråd med ovennevnte struktur.

Når det gjelder betaling til Axis Bank, det samme ble gjort med GMR enhet i Mauritius direkte som enhet i Mauritius var den ultimate utlandet holding selskapet har ansvaret for investering og vurderer behovet for å lukke lån på forfallsdato til rette for gjennomføring av investeringer transaksjonen. Det er ikke noe uvanlig i den aktuelle transaksjonen og slik direkte remitteringer ikke skje mang en gang for å spare tid og kostnader. Så lenge alle partene som er involvert godta gjennomføring av transaksjoner, det er ingen uregelmessigheter eller brudd på loven. Den direkte betaling, ble anvendt som lån til Axis Bank var å være betalt på 6. April 2010 som per varsel allerede servert og sende midler gjennom alle de involverte selskapene ville ha forsinket remittering som hver overføring ville ha tatt en bedrift som jobber dag vurderer USD remittering og vi ville ha gått glipp av forfallsdato.

Det er ikke riktig å si GMR konsernet har overført ISG investering til en gruppe selskap i Malta for å unngå skatt i utenlandsk jurisdiksjon. Re-organisering av eierandelen ble gjort for å rasjonalisere utlandet kjede av selskaper post våre Intergen salg. Som vi forstår, Tyrkia og Malta ikke nyte en gunstig skatteavtalen forhold til Tyrkia og Spania, og til slutt Malta Inntekter Myndigheter har bekreftet vår skatt status i 2014.

Det er tilfeller der arten av midler som overføres fra en enhet til en annen enhet er endret etter overføring av midler. Disse var først og fremst tilfeller av misforståelser eller på grunn av endringer foreslått i hovedstaden struktur som er i tråd med lokale jurisdiksjon lover.

Restrukturering av investeringer kan skje på grunn av endringer i krav til virksomhet som frisk investeringer, avhendelser, som garanterer reklassifisering av investeringer i datterselskaper. Vi kan også ha å omklassifisere investeringer basert på lokale lover som må følges som Skatt og Corporate Lover som regulerer gjeld og egenkapital. Konsernet har fulgt alle relevante lover og forskrifter i å drive sin virksomhet, herunder investeringer.

GMR Gruppen er/var å ha virksomheter i ulike land, og til tider å foreta investeringer fra forskjellige selskaper i ulike jurisdiksjoner blir nødvendig vurderer tilgjengeligheten av midler på det aktuelle tidspunkt og klokkeslett som er involvert i overføring av penger fra ett land til et annet land. Det er ingen kompleksiteten i disse transaksjonene, og nødvendig dokumentasjon for hvert av disse transaksjonene ble gjort før ferdigstillelse av tilskudd. Det er vanlig for styret ansvaret for enkelte selskaper å reise visse spørsmål før du tar opp en transaksjon og tilstrekkelig brukerstøtte er alltid tilgjengelig for. I lys av investeringer i de forskjellige land og forskjellige partnere, må vi nødvendigvis opprettholde ulike holdingselskaper til rette for heftelser av ulike finansiering banker og har til tider jurisdiksjon holdingselskap gjøre, avhenger av bankenes krav også.

Klikk her for full dekning på Paradise Papirer

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App