Koor van Haryana CM, top cops: Ryan Internationale zaak niet in staat de politie fout

0
92

Chief Miniser Haryana Manohar Lal Khattar.(Express Foto door Kamleshwar Singh)

Gerelateerd Nieuws

  • De heks-jagers

  • Ryan school moordzaak: CBI zegt juveniele kreeg mes naar school, wapen gevonden in de wc dagen na moord

  • Ryan Internationale moordzaak: Renuka Shahane veroordeelt GEWELD met dit bewegende Facebook post

Ondanks het CBI tegenspraak met de Haryana Politie-onderzoek naar de moord van Ryan student Pradyuman Thakur, de overheid woensdag weigerde om toe te geven dat het was “een falen van de staat van de politie”.

Chief Minister Manohar Lal Khattar zei dat de staat had de politie niet klaar is met haar onderzoek, en dat “halverwege de zaak werd overgedragen aan de CBI op de vraag (door de jongen van de ouders)”.

“Niets kan worden gezegd wanneer de (CBI) onderzoek is. Uiteindelijk zal het afhangen van de resultaten,” Khattar zei toen hem gevraagd werd over de mogelijkheid van een actie tegen Haryana Politie in de nasleep van het agentschap van de bevindingen.

Het CBI heeft aangehouden, een Klasse XI-student van de school voor de moord, en keurde de bus dirigent van het misdrijf.Haryana is DGP, B S Sandhu, zei: “Het was niet het falen van Haryana Politie. Er was geen druk op Haryana Politie. In feite hadden we aanbevolen het CBI-onderzoek om met het oog op de vraag van de jongen van de ouders, die had geconfronteerd met de tragedie, voor hun tevredenheid.”

LEES OOK: Ryan Internationale School van moord: Alles wat je moet weten

De DGP zei geen actie tegen Haryana Politie in dit stadium niet wenselijk is. “Na een laatste verslag van het onderzoek van het CBI, we zullen zien waar de fout ligt. Er zijn twee of drie punten waar sprake is van een tegenstrijdigheid, maar laat ze bevestigen en voltooien van het onderzoek, en vervolgens, indien nodig, zullen we beoordelen of de sonde eerder uitgevoerd”, zei hij.

Sandhu zei dat de regering van Haryana heeft besloten om de sonde aan de CBI slechts acht dagen nadat de jongen de moord, al duurde het nog een week in het invullen van de formaliteiten.

Vroeg of actie zou worden ondernomen tegen de politieagenten die betrokken zijn in de sonde, Gurgaon Commissaris van Politie Sandeep Khirwar zei: “het CBI onderzoekt de zaak. Gurgaon Politie was betrokken bij de eerste fase van het onderzoek, die niet tot stand zijn gekomen.”

Gevraagd over de specifieke verschillen tussen de twee onderzoeken, zei hij, “ik ben niet op de hoogte van de specifieke details van het CBI vorderingen sinds ik op reis ben, dus ik kan geen commentaar geven op dit.”

Twee Gurgaon politieagenten die betrokken zijn in het probe — de SHO en de ACS — zijn inmiddels overgedragen. De andere functionarissen die betrokken zijn in de sonde weigerde commentaar te geven op de bevindingen van de centrale sonde agentschap.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App