India op koers voor het bereiken van haar 2030 klimaat doelstellingen: Nieuw rapport

0
78

(AP Photo/Jim Cole, Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • India, Egypte, voor meer samenwerking in schone energie

  • Raja Mandala: het Gemenebest in de tijd van Brexit

  • Na het blokkeren van Masood Azhar ban, China zegt bereid te bevorderen banden met ‘belangrijke naaste’ India

India is een van een kleine groep landen die op weg zijn naar hun zelf-verklaarde klimaat doelen onder de Paris Overeenkomst met hun huidige beleid, een nieuw rapport uitgebracht aan de conferentie over klimaatverandering hier heeft geopenbaard.

Het rapport zegt dat slechts negen van de 25 top uitzenden landen onderzocht werden in lijn met de doelstellingen vermeld in hun respectievelijke ‘landelijk vastgestelde bijdragen (NDCs)’ dat elk land had ingediend in de aanloop naar 2015, de conferentie over klimaatverandering in Parijs.

In het NDC, India had beloofd aan het verminderen van de emissie-intensiteit — de emissies van broeikasgassen per eenheid van het BBP — met 33 tot 35 procent onder het niveau van 2005 door het jaar 2030. Het had ook beloofd om ervoor te zorgen dat minstens 40 procent van zijn energie in 2030 zou worden opgewekt uit niet-fossiele bronnen, zoals zonne-energie, windenergie of bio-brandstoffen. Daarnaast had gezegd, zou het snel vergroten van het bosareaal, zodat een extra carbon sink van 2,5 tot 3 miljard ton kooldioxide-equivalent is gemaakt door het jaar 2030.

Een paar jaar geleden, in de aanloop naar de andere-conferentie over klimaatverandering in Kopenhagen in 2009, India had beloofd voor de vermindering van de emissie-intensiteit van 20 tot 25 procent van het niveau van 2005 door het jaar 2020.

Het nieuwe rapport, opgesteld door de NewClimate Instituut, Netherlands Environmental Assessment Agency en het International Institute for Applied Systems Analysis, zegt India was waarschijnlijk overachieve” de doelstelling voor 2020 op koers voor het bereiken van de beloften die in het NDC voor het jaar 2030. Het zegt ook dat de projecties gemaakt in India is een ontwerp van Nationale Elektriciteit Plan van 2016 — die spreekt over een stabilisatie van de kolengestookte elektriciteit 250 GW de komende tien jaar en een uitbreiding van hernieuwbare energie tot 275 GW door 2026/27 — zou, indien uitgevoerd, waren “hebben grote invloed op (de) emissies”.

Brazilië, China, Japan, Mexico, de russische Federatie, Oekraïne, Turkije en Colombia waren de andere landen op koers bij het realiseren van hun klimaatdoelstellingen, het rapport gevonden, terwijl de Europese Unie, de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Korea en Canada waren onder degenen, die nodig zijn om extra maatregelen te nemen om te voldoen aan hun beloften.

Echter, het rapport wijst erop dat alleen al het feit dat sommige landen liggen op schema om hun doelen te bereiken, betekent niet noodzakelijk dat ze meer klimaat acties zijn dan anderen. Landen weergegeven voor de verschillende niveaus van ambitie bij de vaststelling van hun doelen en veelbelovende actie.

Ondertussen, een ander rapport van het milieuprogramma van de VN heeft gezegd dat de kosten van de aanpassing aan de klimaatverandering in de ontwikkelingslanden door het jaar 2030 zou escaleren naar US$ 140 miljard US$ 300 miljard euro per jaar. De Aanpassing Gap rapport bouwt voort op de Emissie Gap rapport, dat vrijgegeven werd een week geleden en roept de landen op om hun ambitie van het klimaat acties.

De onderhandelaars op het einde van het jaar twee-week-conferentie over klimaatverandering vandaag afgebogen in afzonderlijke groepen voor informeel overleg tot een consensus te komen over een scala van onderwerpen. Zij zal verslag uitbrengen aan de formele onderhandelingen over groepen als en wanneer zij de voortgang op deze onderwerpen.

Een van deze informele groepen is het bespreken van het probleem van verlies van en schade, die is ontstaan als één van de belangrijkste onderwerpen in deze vergadering, die wordt voorgezeten door Fiji, een van de vele kleine landen die bedreigd worden door de stijgende zee-niveau.

“Zoals het nu lijkt, de acties die worden ondernomen door de wereld op het verminderen van de uitstoot zijn niet voldoende om vast te houden de temperaturen binnen 2 diploma of 1,5 graden van het pre-industriële tijden. Hoe meer er is een kloof in het meer zijn de kansen van de klimaat-gerelateerde rampen gebeuren in de meest kwetsbare regio ‘ s, en de meer relevant is het probleem van het verlies en de schade zal worden. Landen moeten zich realiseren dat als ze niet in het nemen van adequate actie op het verminderen van de uitstoot nu, ze staan tot het betalen van een veel grotere prijs in de aanpak van het verlies en de schade voortvloeiend uit het klimaat rampen later,” Harjeet Singh van Action Aid zei.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App