Demonetisation ødelagt livene til millioner av hardt arbeidende Indianere: Rahul Gandhi

0
82

Kongressen Vice President Rahul Gandhi. (fil bildet)

Relaterte Nyheter

  • Solar svindel: Oommen Chandy, Congress menn som heter i sonde inn i sex kostnad, bestikkelser

  • Mikro-finans institusjoner ennå å gjenopprette fra demonetisation sjokk

  • Vurdering demonetisation effekt: Parlamentarisk panelet quizer Finansdepartementet tjenestemenn

På ettårsdagen på demonetisation, Congress vice-president Rahul Gandhi anklaget statsministeren Narendra Modi omgå Reserve Bank of India, ødelegge den uformelle arbeidskraft sektor og tørke ut mange små og mellomstore bedrifter”.

“Mr Modi har skadet India ved å konvertere sinne opprettet av ledigheten og mangel på økonomiske muligheter til felles hat. Han har valgt å gjemme seg bak en grunne, hat-fylt politisk fortelling. Sinne kan ha ført til Mr Modi til makt, men det vil aldri skape arbeidsplasser, eller fikse Indias institusjoner,” skrev han i et debattinnlegg som dukket opp i the Financial Times.

Rahul Gandhi skrev at PM Modi ‘ s beslutning om å vrake høy demonetisation notater har “utryddet tillit” i India er blomstrende økonomi.

“Demonetisation har utryddet 2 prosent av Indias brutto nasjonalprodukt, ødelagt uformelle arbeidskraft sektor og har utryddet mange små og mellomstore bedrifter. Det har ødelagt livene til millioner av hardt arbeidende Indianere. Senter for Overvåking Indiske Økonomien har beregnet at over 1,5 m folk mistet jobbene sine i de fire første månedene av 2017 på grunn av demonetisation,” skrev han.

Kongressen vice-president hevdet også at “en hastig pålagt og dårlig conceptualised” har delt ut et dobbelt slag for økonomien.

“Byråkratisk og komplisert, det har ødelagt livsgrunnlag, og skaper et moderne dag “Lisensen Raj” som pålegger rigide kontroller og gir enorme krefter til offentlige tjenestemenn,” skrev han.

På fremveksten av Kina som en industri kraft-hub, Rahul Gandhi sa India kan ta på seg utfordringen med å styrke nettverk av mikro -, små og mellomstore bedrifter.

“Vi har et presserende behov for å styrke disse nettverkene, og koble dem til kapital og teknologi. Men i stedet for å hjelpe dem å vokse, Modi regjeringen har dødelig såret dem med demonetisation og en tvilsom ny skatt.

Utfordringen for liberale demokratier i hele verden er å konkurrere med Kinesiske organisasjonen i en verden med det 21. århundre nivåer av tilkobling og samtidig opprettholde våre liberale verdier,” skrev han.

Rahul Gandhi er i Surat i dag for å føre en lysvake som en del av opposisjonspartiene’ protest mot Demonetisation.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd