STORBRITANNIAS statsminister Priti Patel beklager møter på Israel ferie

0
100

STORBRITANNIAS statsminister Priti Patel (Filen)

Top News

  • Delhi luftforurensning LIVE oppdateringer: “Odd-Selv” til å bli gjennomført fra November 13 til 17

  • Bigg Boss 11: Benafsha går rykter om beau Varun Sood kommentarer på Akash ‘s” horrible atferd’

  • MS Dhoni danser på Desi Boyz, kone Sakshi kan ikke slutte å le, se video

Storbritannias ledende mest Indisk opprinnelse statsråd Priti Patel har utstedt en formell unnskyldning for å holde ukjent møter, blant annet med Israels Statsminister Benjamin Netanyahu, mens du ferierer i det Jødiske landet. Statssekretær for internasjonal utvikling tillatt møte Netanyahu blant andre høystående personer uten “å følge vanlige prosedyrer”, men hevdet det var rett og slett resultatet av “entusiasme” til å engasjere seg.

“Denne sommeren jeg reiste til Israel, på en familie ferie betalt for meg selv. Mens du er borte har jeg hatt muligheten til å møte en rekke personer og organisasjoner. Utenriks-og Commonwealth Office (FCO) var klar over min besøke mens det var i gang,” sa hun i en uttalelse.

“I ettertid, jeg kan se hvordan min entusiasme til å engasjere seg på denne måten kunne være misforstå, og hvordan møter ble satt opp og rapportert på en måte som ikke var i tråd med vanlige prosedyrer. Jeg er lei meg for dette, og jeg beklager for det,” hun bemerket.

Prester er nødvendig for å fortelle Foreign Office når de gjennomfører offisielle virksomhet i utlandet, men en BBC-rapporten hadde hevdet i forrige uke at Britiske diplomater i Israel ble ikke informert om disse møtene.

Downing Street hadde avvist det som en “privat ferie” med ingenting å undersøke, men Statsminister Theresa Mai hadde et følge opp møtet med statsråden over problemet hans morgen.

“Statsministeren tar i mot secretary of state er en avklaring om hennes tur til Israel og har akseptert hennes unnskyldning for sin håndtering av saken. Statsministeren møtte statssekretær i dag morges for å minne henne på de plikter som eksisterer under ministerial code”, en Downing Street talsperson sa.

Opposisjonspartiene hadde kalt for Patel å trekke seg dersom det viser seg at hun har brutt de ministerial code of conduct. BBC-rapporten har avslørt at Patel hadde vært ledsaget av pro-Israelske Konservative partiet lobbyist Herren Polak i flere møter på 13-dagers besøk i August.

Blant hennes 12 møter, som nå er offentliggjort, inkludert en interaksjon med Yair Lapid, leder av en av Israels største politiske partiene (Yesh Atid), og besøk til veldedige organisasjoner.

Den ledende Konservative MP sitt møte med den Israelske PM blant annet diskusjoner om hennes “familie bakgrunn” og “om sin erfaring med å vokse opp i et område av NORGE med en blomstrende Jødiske samfunnet”.

De to lederne diskuterte også “den Israelske innenlandske politiske scene” så vel som hans “forestående besøk til NORGE” som fant sted forrige uke.

Patel også diskutert “mulighetene for et tettere samarbeid mellom Israel og NORGE på utvikling og humanitære saker”.

“FCO (Foreign Office) er klare på at SKIPSFART interesser ikke ble skadet eller påvirket av møter på dette besøket,” Department for International Development (DfID) har sagt.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App