Sri Lanka-Indische Olie scheiding ontkent rol in de crisis

0
64

De Lanka Indian Oil Company (LIOC) op maandag kreeg flak voor de brandstof tekort na automobilisten opgesteld in lange rijen bij tankstations. (Representatieve)

Gerelateerd Nieuws

  • ‘Tegen China, India-Sri Lanka gezamenlijke militaire oefening in Pune vanaf Okt 13

  • De Sri Lankaanse President heeft gebeden bij Venkateswara Tempel

  • India krijgt haar allereerste ruwe olie zending bij ONS in Odisha is Paradip poort

De Indian Oil Company, een dochteronderneming in Sri Lanka heeft afgedaan als “ondeugende en feitelijk onjuist” de beschuldigingen dat het verantwoordelijk was voor het tekort aan brandstof in het eiland natie.

De Lanka Indian Oil Company (LIOC) op maandag kreeg flak voor de brandstof tekort na automobilisten opgesteld in lange rijen bij tankstations. Het bedrijf geweigerd enige verantwoordelijkheid voor de lopende aardolie crisis.

“Als een betrouwbare distributeur van aardolieproducten in Sri Lanka in de loop van vele jaren, LIOC is alle inspanningen om te helpen in het begin van de oplossing van dit probleem. Echter, pogingen om de schuld van LIOC voor het veroorzaken van het tekort ondeugende en feitelijk onjuist, en we categorisch weigeren dergelijke beschuldigingen,” de LIOC zei in een verklaring.

De LIOC zei dat het goed voor slechts 16 procent van de Sri Lankaanse markt, terwijl de overige 84 procent gebruikt op Ceylon Petroleum Corporation (CPC) levert. “Dus, grote tekorten in het hele land alleen kan worden veroorzaakt door een verstoring in de bevoorrading van de CPC (de Sri Lankaanse overheid petroleum entiteit),” aldus de verklaring.

“Kan nog worden opgemerkt dat LIOC heeft voldoende voorraad…en normale dagelijkse diesel verkoop van 775 MT is voortdurend gebeuren van al onze loodsen in het hele land. Het is een totaal verkeerde voorstelling van de feiten die diesel niet wordt verkocht door LIOC loodsen, aldus de verklaring.

De LIOC is een professioneel beheerde dochteronderneming van de Fortune Global 500 company, en is van plan haar product eis van goed van tevoren en onderhoudt de noodzakelijke reserves, de verklaring toegevoegd.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App