Het paradijs Krant: President van Colombia, de Koningin van de Jordaan, verwanten van de turkse UUR en meer namen

0
89

Het paradijs Papier is de grootste ooit lekken van bedrijfsgegevens. Een onderzoek werd verricht naar de schat van documenten door het International Consortium of Investigative Journalists in samenwerking met 96 media partners, waaronder De Indian Express.

Gerelateerd Nieuws

  • Het paradijs Krant: Yale University draaide zich om offshore bedrijf in te voeren India via Mauritius

  • Het paradijs Krant: GMR bedrijf gekocht vliegtuig, verkocht in twee weken op verlies

  • Het paradijs Krant: Eros International in Appleby records op Indianen in Isle of Man

Onderzoek naar de grootste lekken van bedrijfsgegevens die wordt genoemd het ‘Paradijs Papers’ – een cache van 13,4 miljoen documenten heeft onthuld links van de uber rijken en de politieke elite en hun offshore diensten. De 10-maanden durende onderzoek werd uitgevoerd door het International Consortium van Internationale Journalists (ICIJ), die werkte met 96 nieuws organisaties uit de gehele inbegrip van De Indian Express, sonde de enorme schat aan informatie die onthulde dat de namen van verschillende corporate reuzen en politieke leiders.

Hier zijn enkele van de namen uit de lijst van politici die aanbevolen in de ICIJ onderzoek naar het Paradijs Artikelen:

Erkam en Bulent Yildirim–zonen van de turkse eerste Minister Binali Yildirim

Erkam Yildrim. (Foto: illustratie: ICIJ)

Het Yildirim familie gemaakt van het grote geld in de scheepvaart. Erkam en Bulent zijn de enige aandeelhouders van de twee bedrijven die zijn geregistreerd in Malta. Een van de bedrijven met de naam Hawke Bay Marine Co. Ltd is geregistreerd in April 2004, terwijl de andere met de naam Black Eagle Marine Co. Ltd werd opgericht, drie jaar later in januari.

Bulent Yildrim. (Foto: illustratie: ICIJ)

Erkam is een bestuurder zowel in de bedrijven en ook de meerderheid van belanghebbenden. In oktober 2017, het Register van Bedrijven in Malta staan bedrijven als operationeel.

Reactie:

Cumhuriyet was de media-partner voor ICIJ in Turkije in het onderzoek. Verzoeken voor commentaar van ICIJ en Cumhuriyet uitgelokt geen reactie.

Noor al-Hussein–Koningin van Jordanië

Koningin van de Jordaan Noor al-Hussein. (Foto: illustratie: ICIJ)

Noor al-Hussein wordt beschouwd als de Koningin Noor en bedoelde Mevrouw Jordan of Mevrouw Bruin in de Appleby database. Ze werd gevonden om een begunstigde van twee trusts die zijn geregistreerd in Jersey. De documenten tonen Vaentine 1997 Vertrouwen dat werd gewaardeerd op $40 miljoen in 2015 en de inkomsten uit de trust gaat naar Koningin Noor voor haar hele leven. Eigenschappen zijn ook in handen van het vertrouwen in de buurt Buckhurst Park in het zuiden van Engeland, in de omgeving van haar woonplaats.

De trustees dreef het idee van het lenen van geld in een transactie ontworpen om te bezuinigen successierechten op de queen ‘ s estate bij haar overlijden. De sonde gevonden in interne notities die de regeling zou lager de marktwaarde van het onroerend goed en dus verlaging van de successierechten op de vererving van toepassing is. Het was niet te vinden of ze daadwerkelijk aan de slag gegaan om de uitvoering van het idee.

De tweede vertrouwensrelatie met de naam de Bruin Discretionaire Nederzetting was, volgens Appleby documenten, gevonden om de economische eigenaar van een Jersey-basis opgenomen investment holding. Onderzoek gevonden tat de activa van de vennootschap bedroeg $18,7 miljoen in 2015.

Reactie

ICIJ benaderde de woordvoerder van Koningin Noor, die antwoordde: “alle legaten gemaakt om haar en haar kinderen door [wijlen koning Hussein] hebben altijd al toegediend volgens de hoogste ethische, wettelijke en regelgevende normen.” De vragen met betrekking tot offshore activa van de koningin was voldaan geen reactie.

Henrique de Campos Meirelles–de braziliaanse Minister van Financiën

De braziliaanse Minister van Financiën Henrique de Campos Meirelles. (Foto: illustratie: ICIJ)

Henrique de Campos Meirelles is de Minister van Financiën in Brazilië en nam-kantoor in Mei 2016. Meirelles heeft een meer dan drie decennium vereniging met een AMERIKAANSE bank en diende hij als de beste centrale bankier van Brazilië 2003-11.

De gelekte gegevens blijkt dat Meirelles instellen Sabedoria Stichting in Bermuda met de hulp van Appleby in December 2002. Het was “speciaal voor charitatieve doeleinden”. De documenten bleek de stichting was operationeel gedurende de tijd, Meirelles was het hoofd van de braziliaanse centrale bank hoewel de financiële rekeningen van de stichting toon bijna te verwaarlozen groei van $9,030 in 2003 tot $11,176 in 2008. Het bleek dat de twee officieren werden advocaten met Cadwalader, Wickersham & Taft advocatenkantoor in New York.

Reactie

ICIJ partner Poder360 benaderd Meirelles voor een reactie. In zijn reactie, Meirelles gezegd dat het de basis was een charitatieve één die is ingesteld ter bevordering van onderwijs in Brazilië na zijn dood en dat kreeg hij geen profijt van. “Daarom is deze structuur is niet opgenomen in mijn Belastingen verklaringen, zoals het moet niet worden.”

Juan Manuel Santos–President van Colombia sinds 2010

President van Colombia, Juan Manuel Santos. (Foto: illustratie: ICIJ)

Juan Manuel Santos heeft gediend als de president van Colombia sinds 2010 en daarvoor bekleedde hij de positie van het land van de minister van financiën van 2000 tot en met 2002. Hij was de buitenlandse handel minister van 1991-94 en ontving ze de Nobelprijs voor de Vrede in 2016 voor zijn bijdrage aan om een einde te Colombia op de lange-uitvoeren van interne conflict met de organisatie bekend als de FARC.

In documenten uit Barbados corporate register, Santos wordt vermeld als regisseur in de Wereldwijde Lesgeld & Onderwijs Insurance Corp tot 2001. Dit is een van belastingen vrijgestelde verzekeringen bedrijf dat werd opgericht in 1998. De bestuurders van de vennootschap zijn naaste medewerkers van Cesar Gaviria wie was de president van Colombia van 1990-94. Bestuur benoemde ook opgenomen Gaviria van de familieleden, zijn adviseur voor communicatie op OAS en de AMERIKAANSE ambassadeur in Colombia tijdens zijn ambtsperiode Morris D. Busby.

Santos is ook genoemd als een directeur van een van belasting vrijgesteld verzekeraar Nova Holding Bedrijf van April tot en met Mei 2000. De wereldwijde onderwijs en Nova Holdings beide aandeelhouders zijn in de Wereldwijde Onderwijs Groep Colombia S. A. Het belang van de Wereldwijde Lessen is meer dan 90 procent. Global Education is opgericht door Gabriel Silva Lujan die ging op de post van minister van defensie in Colombia.

Reactie

In zijn reactie op El Espectador en Connectas, ICIJ media partner in Colombia, Santos zei: “ik heb nooit geïnvesteerd één peso [de vennootschap], en ik was nooit een aandeelhouder.” Hij voegde eraan toe dat zijn positie als lid van de raad van bestuur was van een onbetaalde natuur.

 

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd