1,25 miljoen gezicht van de honger in het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan

0
71

BESTAND – In dit woensdag, 5 April 2017 foto bestand, enkele duizenden mensen uren wandelen te bereiken een voedsel distributie site in Malualkuel, in het Noord-Bahr el Ghazal regio van Zuid-Soedan. (Foto AP)

Top Nieuws

  • Ryan Internationale School van moord: Haryana geval ontrafelt, CBI bedrog student, wist dirigent

  • Ryan Internationale School van moord: Alles wat je moet weten

  • De VBI ‘ s volgende stap: Neem Ryan student aan de criminaliteit plek, mes winkel, herscheppen wat er gebeurd is

In het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan 1,25 miljoen mensen worden geconfronteerd met honger, het dubbele aantal van dezelfde periode vorig jaar, volgens een rapport van de Verenigde Naties en de regering vrijgegeven maandag. Dit land weer een duik in hongersnood in 2018, waarschuwen humanitaire groepen en de overheid. “De wijdverbreide en extreme voedsel consumptie gaten … moet ons al zeer bezorgd over de worst-case scenario van de hongersnood in vele locaties in Zuid-Sudan in 2018,” zei Katie Rickard, land coördinator voor het BEREIKEN van een humanitaire onderzoek initiatief dat de verstrekte gegevens voor het rapport op.

Humanitaire organisaties de schuld van de verslechtering van de situatie op Zuid-Sudan van het aanhoudende conflict, dat is bijna het vijfde jaar en heeft doodde meer dan 50.000 mensen. In februari, ‘s werelds jongste natie verklaard hongersnood in twee provincies in Unity State,’ s werelds eerste formele hongersnood verklaring sinds Somalië in 2011. In Zuid-Sudan twee provincies, 100.000 mensen waren op het randje van de hongerdood, maar met dank aan een vroege detectie en snelle reactie ramp werd vermeden, zei dat de Wereld Voedsel Programma.

Echter, de nieuwste voedsel en veiligheid analyse update van de VN en Zuid-Sudan van het Nationale Bureau voor de Statistiek is grimmig. Met ingang van September, 6 miljoen mensen _ 56 procent van de bevolking _ ervaren ernstige honger met 25.000 Zuid-Soedanese in humanitaire ramp in Ayod en Meer Baggari provincies.

Zuid-Soedan is de verbreding van de oorlog heeft gemaakt van de productie van levensmiddelen onmogelijk en levering van de hulp gevaarlijk en moeilijk. Zowel Ayod en Baggari zijn rebellen gebieden en de lokale bevolking zeggen dat de situatie in de twee provincies dringend is. “We hadden vanwege de honger,” zei een inwoner van Baggari die onlangs vluchtte met zijn gezin naar de nabijgelegen stad Wau, want ze hadden geen eten. Hij sprak op voorwaarde van anonimiteit voor zijn veiligheid. De 52-jarige vader van vier vertelde AP door de telefoon dat mensen het “sterven van de honger” en in het laatste jaar en een half, hij zag alleen filantropen voer Baggari stad drie keer.

“Als de regering niet goedkeuren van mensen die in om te helpen wat kunnen we doen? Hebben We niets, we kunnen bidden,” zei hij. De regering zegt dat er geen beleid van “discriminatie” en het is toegewijd aan het helpen van “alle Zuid-Soedanese,” zei Jesaja Chol Aruai, voorzitter van het Nationaal Bureau voor de Statistiek.

Rechten van de groepen doen een beroep op alle partijen van het conflict te bieden onmiddellijke en onbelemmerde toegang tot humanitaire organisaties. “Zowel de regering en de oppositie hebben gebruikt voedsel als wapen van de oorlog, variërend van beperkingen van de civiele toegang tot voedsel, actief op het voorkomen van voedsel van het bereiken van bepaalde gebieden, de systematische plundering van voedsel en markten en huizen en zelfs burgers die kleine hoeveelheden voedsel in de frontlinie,” zei Alicia Luedke, Zuid-Sudan, onderzoeker voor Amnesty International.

Op haar eerste bezoek aan het land in oktober, de AMERIKAANSE ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley zorgen geuit over de humanitaire toegang tijdens een ontmoeting met de Zuid-soedanese president Salva Kiir, volgens een verklaring van zijn kantoor. Kiir zei haar, dat samen met de Verenigde Naties, dat ze in staat zijn om vast te stellen “mechanismen om de toegang te verbeteren,” maar erkende dat er nog meer moet worden gedaan.

Als Zuid-Sudan komt het droge seizoen, de lokale bevolking en hulpverleners verwachten dat de situatie alleen maar erger te worden.Gemeenschappen worden steeds meer wanhopig om hun gezin te voeden en de mensen zijn begonnen met behulp van “extreme coping-strategieën’, waaronder gaan in de dunbevolkte bossen, moerassen en grasland te jagen “steeds meer ongezonde wilde planten als voedsel, aldus een rapport van REACH.

“Zuid-Soedan is een ramp,” David Beasley, uitvoerend directeur van het VN World Food Program, zei in een interview laat maandag met De Associated Press.

“Het is allemaal door de mens gemaakt, hebzucht, corruptie, een gebrek aan goed bestuur.” Hij zei dat het agentschap had afgewend hongersnood in Zuid-Soedan, maar “het aantal ernstig hongerige mensen omhoog is gegaan aanzienlijk.”

“En vanwege het langdurige conflict, met de regen seizoen en alle andere complicaties, denk ik dat de deur klopt weer voor hongersnood,” Beasley zei.

“In 2018 zal van cruciaal belang,” zei Serge Tissot van de VN-Voedsel-en Landbouw Organisatie. Hij zei dat de enige manier om te voorkomen dat een verdere verslechtering van het korte termijn “vrede.” De huidige voedselcrisis is een resultaat van het land “man-made conflict,” zei U. N vertegenwoordiger in Zuid-Soedan, David Shearer. “Het gaat over mensen die gevlucht zijn van hun huizen als gevolg van het conflict en daarom lieten hun levensonderhoud achter,” aldus Shearer.

Dit is vooral het geval in de Equatoria regio ‘ s, ooit bekend als de graanschuur van Zuid-Sudan, maar tegenwoordig heeft het grootste aantal mensen die zijn gevlucht voor hun huizen als gevolg van het conflict. “Zuid-Soedan had ideaal regenval in de meeste plaatsen is het dit jaar”, aldus Shearer. “Het is niet over het klimaat, het is eigenlijk over de oorlog.”

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App