Nagaland CM TR Zeliang, DAN wilt Naga probleem-oplossing voor de Kerst

0
72

TR Zeliang en zijn team ingedrukt voor een definitieve oplossing voor de Kerst, ze stelde ook dat de oplossing zou kunnen worden afgerond laatste voor de vergadering van de staat van de verkiezingen. Bestand/PTI Foto

Top Nieuws

  • Delhi luchtverontreiniging LIVE updates: de luchtkwaliteit verslechtert, zegt Sisodia; scholen gesloten tot en met zondag

  • Demonetisation verjaardag LIVE updates: PM Modi bedankt mensen voor de ondersteuning opmerking verbod, aandelen video op de ‘voordelen’

  • Shah Rukh Khan aandelen een foto van zijn ‘drie ondeugden’

Minder dan drie maanden in de hand voor de volgende vergadering van de verkiezingen in de staat, Nagaland Chief Minister TR Zeliang en zijn Democratische Alliantie van Nagaland (DAN) hebben gezocht naar een definitieve oplossing van het vermaledijde Naga politiek probleem ondertekend voor de Kerst. De assemblage van de verkiezingen in Nagaland waarschijnlijk worden gehouden in februari.

Zeliang, die elkaar ontmoetten Adviseur Nationale Veiligheid (NSA) Ajit Doval in de nationale hoofdstad op zondag, genoemd de Naga imbroglio als de “moeder van alle onopgeloste problemen’ in het Noordoosten van de regio, en zei dat het absoluut noodzakelijk was om het op te lossen om te zorgen voor een duurzame vrede in de regio. “Gegeven de voortgang en in het bijzonder met de betrokkenheid van de zes NNPG groepen samen met NSCN(IM) in de gesprekken, dit is de meest geschikte tijd voor een oplossing,” Zeliang zei.

Chief Minister Zeliang, die werd vergezeld door de 11 ministers, vier adviseurs en van de staat lone Lok Sabha lid Neiphiu Rio, ook verteld Doval dat met Assam, Manipur en Arunachal Pradesh hebben BJP regeringen aan de macht is, was dit ook het juiste moment voor een definitieve regeling voor de Naga probleem. De Democratische Alliantie van Nagaland (DAN) bestond oorspronkelijk uit van de Naga People ‘ s Front (NPF) en de BJP. Maar met een split in het NPF, 10 wetgevers van de NPF waaronder de voormalige chief minister Shurhozelie Liezietsu zijn op dit moment in een ander kamp.

Zeliang ook vertelde Doval dat terwijl het precies 20 jaar geleden dat de regering van India was de ondertekening van een wapenstilstand met de NSCN(IM) en begon formele vredesonderhandelingen, was het belangrijk dat de schikking is bereikt vóór de verkiezingen. In augustus 2015, New Delhi had een raamovereenkomst getekend met de NSCN(IM), de volgende die het Centrum de afgelopen maand kreeg ook zes andere partijen aan boord.

“Gegeven de voortgang en in het bijzonder met de betrokkenheid van de zes Naga Nationale Politieke Groepen (NNPG) samen met NSCN (IM) in de gesprekken, dit is de meest geschikte tijd voor een oplossing,” Zeliang vertelde Doval, een verklaring, afgegeven door de chief minister ‘ s office zei.

Terwijl Zeliang en zijn team ingedrukt voor een definitieve oplossing voor de Kerst, ze stelde ook dat de oplossing zou kunnen worden afgerond laatste voor de vergadering van de staat van de verkiezingen. “Met de staat gepland om montage polls begin volgend jaar, het is belangrijk dat voor de afwikkeling van de Naga-politieke probleem is gedaan voor de verkiezingen,” de verklaring met vermelding van de minister-president zei.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd