Benami eiendeler verdt Rs 1833cr festet, CBDT sterke tiltak for å fortsette

0
144

Skatt Avdeling Bygningen. (Express Bilde av Vasant Prabhu)

Relaterte Nyheter

  • Skatt avdeling ber skattytere til å oppdatere selv info på e-filing portal

  • Det dept å oppnevne 7600 mer TRPs til å dekke hele landet

  • Skatt Dept søk Karnataka resort, hvor Gujarat Kongressen MLAs er holed opp

Inntektsskatt Avdelingen har festet benami eiendeler verdt Rs 1,833 crore så langt som en del av sin “vedvarende handlingsplanen mot slike egenskaper, CBDT sa på mandag. Sentral Styret av Direkte Skatter (CBDT) leder Sushil Chandra fortalte reportere at it-avdelingen vil fortsette å ta “sterk” aksjon mot benami ressurs innehavere under den vedvarende, handlingsplan og at denne handlingen “ikke stopp”.

“Jeg kan forsikre deg om at denne proben ikke vil ende. Vi er å skaffe mer data og informasjon fra alle tilgjengelige veier på slike eiendeler. Flere slike tilfeller, og eiendeler vil bli identifisert og sterke rettslige skritt vil bli tatt,” sa han. Offisielle data, oppdatert til oktober, viser at eiendeler verdt Rs 1,833 crore har vært festet med it-avdelingen, og som det er utstedt over 517 merknader og laget 541 vedlegg.

Det maksimale av slike tilfeller, på 136, har blitt bokført i Ahmedabad regionen, etterfulgt av Bhopal (93), Karnataka og Goa (76), Chennai (72), Jaipur (62), Mumbai (61) og Delhi (55). Statsminister Narendra Modi, under en nylig election rally i Himachal Pradesh, også antydet en langvarig aksjon på ‘benami’ egenskaper, og hevdet at opposisjonen Kongressen var “bekymret” som slike eiendeler av sin
ledere vil ikke bli spart.

“Jeg prøvde å få noen informasjon fra Kongressen ledere…noen (Kongressen ledere) har mistet sine poser av Rs 500 notater, noen av Rs 1,000 notater. I mellomtiden, Modi har kommet med benami loven. Deres bekymring er at Modi vil begynne å vise resultater. Deres bekymring er at benami ressurser, som for eksempel tomter, leiligheter, butikker at de har holdt skjult som Rs 500 og Rs 1,000 notater ikke kommer til å bli spart,” statsministeren sa, med henvisning til demonetisation og en endret lovgivning for å forby benami transaksjoner.

Etter statsministeren annonserte uttak av Rs 500 og Rs 1,000 notater, de to høyeste verdi sedler av tiden, fra sirkulasjonen den 8. November i fjor, it-avdelingen hadde advart folk mot innskudd deres rede sedler i regnskapet vedlikeholdt av noen andre. En slik handling, det hadde sagt, ville tiltrekke seg kriminelle kostnader under Benami eiendomstransaksjoner Handle, 1988, som gjelder for både flyttbare og faste eiendommer.

It-avdelingen er nodal avdeling for å håndheve Benami Handle i landet. Avdelingen startet å initiere handlinger under den nye Benami Transaksjoner (Forbud) Amendment Act, 2016 fra 1. November i fjor. Loven gir en maksimal straff på sju år i fengsel og en bot.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App